X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

A încercat să părăsească țara cu un pașaport fals

23 ian. 2017,, 14:30   Societate
3001 0

Un moldovean, în vîrsă de 40 de ani, a încercat să traverseze frontiera cu un pașaport românesc falsificat, notează NOI.md.

Potrivit Serviciului de presă al Poliției de Frontieră, acesta a fost reținut pe Aeroportul Internațional Chișinău, în prezent fiind cercetat penal pentru uz de fals a documentului de călătorie.

Incidentul a avut loc la sfîrșitul săptămînii trecute, individul urmînd să urce la bordul avionului de pe cursa ”Chișinău-Londra”. Moldoveanul, care s-a dovedit a fi un locuitor al mun. Chișinău, s-a legitimat în baza unui pașaport românesc falsificat. Acționînd în baza analizei de risc și urmare a discuției cu persoana dată, inspectorii de frontieră au luat decizia de a verifica minuțios pașaportul. În urma acestui fapt, cu ajutorul mijloacelor speciale, s-a constatat că documentul prezenta semne vădite de falsificare ale datelor personale.

Pașaportul a fost ridicat și transmis spre expertiză, iar cazul este în continuare cercetat de Poliția de Frontieră. Dacă va fi găsit vinovat, moldoveanul riscă pînă la 5 ani de privațiune de libertate.

NOI.md precizează că pe parcursul anului 2016 polițiștii de frontieră au documentat 564 de persoane care au apelat la metoda de falsificare a documentelor de călătorie, dar și a actelor pentru mijlocul de transport, pentru a trece frontiera de stat, fiind ridicate spre expertiză 604 documente.

Întîietatea la acest capitol o reprezintă asigurarea auto ”Carte Verde”, în număr de 201, urmată de împuternicirea notarială – 154, revizia tehnică – 82, permisul de conducere – 63, pașaport – 49, certificatul de înmatriculare – 32 etc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?