X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Unde va fi amplasat noul birou al lui Nicolae Timofti

23 ian. 2017,, 10:26   Politică
4273 8

Așa cum prevede o lege adoptată recent de Legislativ, fostului președinte Nicolae Timofti i-a fost pus la dispoziție un birou, o mașină de serviciu și un asistent personal, notează NOI.md.

Astfel, oficiul fostului demnitar se află în clădirea Ministerului Agriculturii, de pe bulevardul Ștefan cel Mare, și deja a fost dotat cu cele necesare, potrivit Pro TV. Anterior, acolo își avea sediul Agenția pentru Siguranța Alimentelor. Biroul a fost reparat și mobilat în totalitate, mai notează sursa citată. Deocamdată, Nicolae Timofti nu s-a prezentat la oficiu pentru a-și începe activitatea.

Menționăm că la sfîrșitul anului trecut, la propunerea majorității parlamentare, aleșii poporului au adoptat un proiect de lege care prevede acordarea de noi facilități foștilor președinți. Astfel, după expirarea mandatului, șeful statului va fi asigurat cu mașină de serviciu, birou și asistent personal, pentru o perioadă de patru ani. Autorii proiectului au argumentat că inițiativa a fost necesară pentru consolidarea cooperării cu foștii președinți, a căror experienţă nu trebuie neglijată. Proiectul a fost însă criticat de formațiunile de opoziție, care au opinat că introducerea unor noi privilegii au legătură directă cu Nicolae Timofti. Potrivit lor, acestea pot fi considerate drept un cadou pentru obediența cu care Timofti și-a exercitat mandatul.

În prezent, foștii președinți mai beneficiază, conform legii, de pensie, asistenţă medicală și tratament barneo-sanatorial gratuite, automobil la comandă, imunitate diplomatică şi asigurarea securităţii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?