X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Precizări privind regimul de impozitare

23 ian. 2017,, 10:15   Economie
3100 1

Cîștigurile obținute din campaniile promoționale, din loterii și din pariurile sportive vor fi considerate surse de venit neimpozabile dacă nu vor depăși scutirea personală pentru anul în curs (în 20017 - 10,6 mii de lei).

Acest lucru este prevăzut de Legea privind modificarea și completarea unor acte legislative (Codul fiscal), adoptată în 15 decembrie 2016 și publicată în Monitorul Oficial pe 6 ianuarie 2017, transmite IPN.

Totodată, avînd în vedere că nu este specificată data intrării în vigoare a Legii privind modificările și completările nominalizate, Ministrul Finanțelor atenționează că modificările și completările la Codul Fiscal și la titlurile acestuia, potrivit prevederilor, intră în vigoare peste 180 de zile calendaristice din ziua publicării în Monitorul Oficial. Respectiv, modificările menționate vor intra în vigoare pe 5 iulie 2017.

Dorel Noroc, șeful Direcției generale politică fiscală și vamală a Ministerului Finanțelor a precizat că, pînă la 4 iulie 2017 inclusiv, cîştigurile obţinute din campaniile promoţionale, din loterii şi pariuri sportive vor fi impozitate conform prevederilor Codului Fiscal în vigoare pînă la promovarea modificărilor și completărilor în redacția documentului de politică fiscală și vamală pentru 2017.

Potrivit documentului de politică fiscală și vamală pentru 2017, cîştigurile din campaniile promoţionale, loterii şi din pariurile sportive sînt considerate surse de venit neimpozabile
dacă valoarea fiecărui cîştig nu depăşeşte 10% din scutirea personală stabilită (pentru 2017 este egală cu 10,6 mii lei). Dacă valoarea cîştigului este de pînă la 50 de mii de lei, urmează să se rețină (la sursa de plată) şi să se verse la buget un impozit în mărime 18%. Dacă valoarea fiecărui cîştig este egală sau depășește 50 de mii lei, impozitul va fi de 25% din valoarea fiecărui cîştig.

Ministrul Finanțelor mai menționează că, din acest an, cîştigurile de la jocurile de noroc (în scopul impozitării) sînt definite veniturile brute obţinute atît în formă monetară, cît şi nemonetară. Cîştigul de la jocurile de noroc realizat în cazinouri sau la automatele de joc reprezintă valoarea diferenţei pozitive dintre suma cîştigată şi suma mizată, confirmată documentar. În celelalte cazuri, cîştigul reprezintă suma totală cîştigată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?