X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Persoana suspectată în uciderea fetei va fi trimis la Costiujeni

21 ian. 2017,, 11:45   Societate
4762 0

Adolescentul Vitalie Vlad, suspectat de uciderea fetei de la Strășeni, va fi supus unei expertize psihiatrice.

Minorul va fi trimis la un Spital clinic de psihiatrie Costiujeni pentru a efectua procedurile necesare pentru desfășurarea anchetei. Acest lucru l-a comunicat într-un interviu oferit portalului sputnik.md procurorul raionului Strășeni Alexandru Rață, relatează NOI.md.

Anchetatorii au adoptat decizia privind supunerea suspectului unei expertize psihiatrice după ce minorul în vîrstă de 17 de ani a refuzat să depună mărturie în acest caz. Înainte de publicarea rezultatelor expertizei este prematur să se vorbească despre gradul de complicitate a suspectului. „Așteptăm rezultatele expertizei medico-legale psihiatrice după care dosarul în omorul Cristinei Parhomenco va fi neîtîrzit diferit instanței de judecată”, a spus procurorul.

Anterior, Vitalie Vlad a fost extrădat la solicitarea organelor de drept din Ungaria, unde el a fost reținut după ce a fost dat în căutare internațională. După sosirea în Chișinău, el a fost plasat în arest preventiv. Inițial suspectul a refuzat să coopereze cu anchetă.
În total, în dosarul omorului fetei de la Strășeni sînt cercetați patru suspecți minori. Trei dintre ei riscă pînă la 12,5 ani de închisoare, iar cel de-al patrulea, vîrsta căruia este mai mică de 14 ani - o amendă.

Reamintim că corpul neînsuflețit al elevei clasei a 8-a Cristina Parhomenco a fost găsit la Strășeni pe 30 noiembrie 2016. La 25 noiembrie rudele victimei au raportat dispariția ei. Imediat au fost reținuți doi dintre cei patru suspecți, care au mărturisit crima. Al treilea suspect a fugit în Ungaria, iar al patrulea participant la crimă are doar 13 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?