X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Comisia parlamentară: cazul privind produsele alterate în școli

21 ian. 2017,, 12:00   Societate
2595 2

Instituţiile preşcolare se confruntă cu un şir de probleme serioase care necesită o implicare urgentă a autorităţilor.

Despre aceasta a declarat şeful departamentului învăţământ preşcolar al Ministerului Educaţiei, Valentin Crudu, la audierile parlamentare privind problema livrării produselor alterate în instituţiile de învăţământ din Chişinău.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a spus că în 266 de grădiniţe lipsesc lucrători medicali, iar în 100 de grădiniţe nu sunt bucătari. În blocurile de alimentaţie nu sunt suficiente frigidere moderne.

Potrivit lui Crudu, Ministerul Educaţiei a efectua controale după ce Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) a depistat că mai mulţi agenţi economici livrau grădiniţelor din capitală produse alimentare cu termenul expirat. În acelaşi timp, el a subliniat că de aceste achiziţii sunt responsabile autorităţile publice locale.

Conslierul primarului Chişinăului, Lucia Caciuc-Roşioru, a menţionat că primăria a întreprins un şir de măsuri pentru prevenirea unor astfel de cazuri, a demis mai mulţi funcţionari. Ea a promis că următoarea licitaţie pentru livrarea produselor alimentare va avea loc fără încălcări şi sub controlul strict al autorităţilor locale.

Vicedirectorul CNA, Vadim Cojocaru, a remarcat că în cadrul anchetei au fost reţinute 17 persoane suspectate de implicare în schemele de corupţie şi de luare de mită la licitaţiile de livrare a produselor pentru grădiniţele şi şcolile din Chişinău.

Următoarele audieri ale comisiei speciale parlamentare vor avea loc luni, 24 ianuarie. La şedinţă vor fi audiaţi reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?