Cîți bani din miliardul furat au fost recuperați?

Cîți bani din miliardul furat au fost recuperați?

Recuperarea miliardului rămâne o prioritate.

Peste 900 de milioane de lei au fost rambursați Băncii Naționale a Moldovei, proces care continuă – a declarat premierul Pavel Filip în cadrul briefingului de presă susținut, vineri, cu ocazia împlinirii unui an de la învestirea Guvernului, transmite IPN.

„Pe plan intern au fost recuperate peste 700 de milioane de lei. Tot din contul realizării activelor băncilor, se mai planifică recuperarea adițională a peste 1,5 miliarde de lei. Au fost deja rambursate peste 900 de milioane de lei Băncii Naționale a Moldovei, proces care continuă”, a spus premierul.

Potrivit lui, activitatea organelor de drept care investighează această fraudă de proporție s-a axat inclusiv pe partea de restituire a mijloacelor bănești fraudate din contul înstrăinării bunurilor sechestrate ale făptașilor, ce va face posibilă încasarea a peste două miliarde de lei.

„Suplimentar, pe plan extern, investigația KROLL deja a identificat 600 de milioane de dolari SUA și la etapa finală va veni cu un plan concret de recuperare, atât a banilor fraudați, care au reușit să ajungă pe conturile bancare ale altor state, precum și a bunurilor obținute din aceștia”, susține Pavel Filip.

Potrivit lui, voință politică există și rămân a fi stabilite cele mai bune căi pentru a continua recuperarea banilor.

Un miliard de dolari a fost sustras din sistemul bancar moldovenesc prin intermediul a trei bănci, ulterior lichidate.

Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu26 comentari

русский 20 ian. 17:34

Паша 900млн.леев от милллиарда долларов это семечки!!! за столько времени!! А ты почему молчишь сколько Кроллу заплатили за работу? Сколько нашли столько и заплатили..Ноль результат..И ты думаешь что когда прошло уже 3 года-эти деньги найдутся? ты еще через 10 лет вспомни..ожет вернете еще пару миллионов и все на этом..Твоя же задача новые кредиты брать...А почему Лянкэ никто не трогает? Он не при делах?! Я был премьер или он? Паша-даже ребенок понимает что все это пыль в глаза!!!! Лянкж первый должен был сесть еще вперед филата! А он даже не допрашивается!!! Где твое панно обещаное? с циферьками?ты ночью под столом присягу принимало.. и не известно кому присягало..Премьер должен присягать публично и открыто!! А ты может там проституток вызвал и им присягал..КТо это видел? Да никто...Срамота ПАША..Паша а тебе самому не противно? Не сттыдно? мне просто интересно..Как у тебя совести хватает людям в глаза смотреть

в точку... 20 ian. 17:38

,,Сколько было возвращено из украденного миллиарда?"

ноль из украденного

всего лишь:
,,...было выявлено кампанией KROLL 600 млн долларов США,"
а будут ли возвращены, вопрос, если они выявлены....

ISTENA 20 ian. 18:17

( Сколько возвращено из украденного миллиарда? ) Как может премьер министр Филип задать такой вопрос ?, предварительно не назвав воров ???.

moldoveanu 20 ian. 18:29

rusurile nici de cum nu vreau sa dea informatie despre banii furati, care se afla in bancile lor.
de ce oare?
dodon ar putea sa intoarca daca ar vrea.
dar de ce nu vrea?

vasile 20 ian. 18:38

1 miliard de dolari sunt in jur de 20 de miliarde de le,dar daca so furat dolari atunci dolari in banca nationala trebu sa vie si nu lei

Constructiv 20 ian. 19:06

Scoateti toti banii pe care ia furat Filat, Platon, Lucinschi si Shor, si mai mult ca sigur vor fi intorsi toti banii, dar daca sar face o investigatie pe linga acest caz, la sigur vor fi depistati si alti bani furati de acestea din sistemul bancar.

Adevarul 20 ian. 19:08

Asteptam raportul celor de la Kroll ca sa vedem cine totusi pe linga Filat si Lucinschi a pus mina pe banii nostri. Iar cei care se vor face vinovati sa fie trasi la raspundere, deoarece noi ne dorim dreptate cel putin daca nu banii inapoi.

Spencer 20 ian. 20:20

Și uite că la acest fapt nu atrage nimeni atenția, mai ales opoziția! Și știți de ce? Pentru că în fața unei astfel de realizări nu mai argumente a unei critici ipocrite, de aia le rămîne doar să opreze cu populisme.

Cухов 20 ian. 20:24

Давай пока...............

Andrei 20 ian. 20:35

E un început foarte bun ! cca un miliard deja reîntors și restul încă urmează a fi recuperate, mai ales că raportul KROLL 2 e deja pe finite!

captcha

Întrebarea zilei Toate

load

PRIVESC EU

privesceu