Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Calmîc: Nu trebuie să revenim la programul „Satul moldovenesc”

20 ian. 2017,, 17:00   Economie
5980 1

Guvernul sprijină orice iniţiative ale autorităţilor publice locale de dezvoltare a mediului rural.

O declarație în acest sens a făcut vicepremierul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, vineri, la atelierul "Consolidarea competitivităţii regionale prin dezvoltarea inteligentă a întreprinderilor mici şi mijlocii".

El consideră că autorităţile nu trebuie să revină la Programul naţional "Satul moldovenesc", care "a fost doar o euforie în multe privinţe", ci trebuie să se concentreze pe soluţii concrete.

"Eforturile Ministerului şi ale organizaţiilor pentru dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii în anul 2017 vor fi concentrate pe organizarea unui număr mai mare de activităţi şi seminare în raioane, nu doar la Chişinău, pentru a stabili contacte cu antreprenorii locali. Vrem să descoperim cele mai bune istorii de succes în regiuni, care să poată fi răspîndite în întreaga ţară", a spus Calmîc.

În opinia ministrului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bîtca, în condiţiile realităţii din ţară, dezvoltarea economiei "depinde direct de regiuni şi de competitivitatea lor".

Directorul Organizaţiei pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM), Iulia Iabanji, consideră că pentru dezvoltarea antreprenoriatului este necesară consolidarea eforturilor tuturor organizaţiilor de importanţă naţională şi regională.

În cadrul atelierului, organizat de ODIMM cu susţinerea Instrumentului de asistenţă tehnică şi schimb de informaţii al UE (TAIEX), a fost semnat un acord de colaborare între ODIMM şi agenţiile de dezvoltare rurală Nord, Centru, Sud şi Găgăuzia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?