X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Petrenco, participant la procesul de investigare a furtului de la BEM

20 ian. 2017,, 15:50   Politică
7445 13

Preşedintele Partidului "Casa noastră Moldova", Grigore Petrenco, a înregistrat, vineri, la Judecătoria Buiucani, o acţiune civilă pentru a deveni participant la procesul de investigare a delapidării mijloacelor de la Banca de Economii (BEM).

Vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, el a spus că, în acest mod, în Moldova a fost creat un precedent care îi permite cetăţeanului să fie la curent cu examinarea în instanţă a circumstanţelor dispariţiei banilor din banca poporului.

"Fiți atenți la faptul că «furtul secolului» este investigat deja al treilea an. Cine numai nu a fost «legat» de el în calitate de vinovat! La început a fost Filat, apoi l-au «implicat» pe Veaceslav Platon. Însă vă amintesc că primul a fost condamnat pentru corupţie şi estorcare de bani de la Ilan Şor. Pe Platon îl fac responsabil de furtul a 800 mil. lei, ceea ce constituie circa 40 mil. euro. dar cine este vinovatul pentru furtul sumei principale, care depăşeşte 960 mil. euro?", se întreabă politicianul.

El consideră că în spatele furtului de la BEM se află reprezentanţii regimului actual de guvernare şi, în primul rînd, coordonatorul coaliţiei de guvernare, Vlad Plahotniuc.

"Pentru a ascunde desfăşurarea dosarelor împotriva lui Filat, iar acum şi împotriva lui Platon, procesele de judecată sînt închise. Deşi rezonanţa acestor cazuri este foarte mare şi acestea trebuie să fie publice atît pentru cetăţeni, cît şi pentru presă. Însă numai ce teme nu au fost aruncate în spaţiul mediatic prin intermediul posturilor de televiziune controlate de Plahotniuc! Şi scăldarea politicienilor în rîuri, şi scrisoarea către preşedintele SUA, şi încă multe altele", a spus el şi a promis că, odată ce va participa la judecată, întreaga populaţie a ţării va cunoaşte informaţia obiectivă în procesul împotriva lui Platon.

"La 24 ianuarie va avea loc o nouă şedinţă de judecată. Cred că, odată cu implicarea mea, şi presa liberă va afla despre argumentele părţilor, dar şi despre acţiunile reprezentanţilor justiţiei. Eu însumi am avut de suferit din cauza furtului banilor din sistemul bancar, căci am luat două credite de la băncile comerciale. Iar din cauza scăderii ratei de refinanţare, sînt acum nevoit să plătesc mai mult decît pînă la tranzacție", a menţionat Petrenco, care i-a îndemnat pe alţi reprezentanţi ai partidelor de opoziţie să i se alăture.

În opinia lui, furtul din sistemul bancar este un subiect în jurul căruia se pot uni activiştii tuturor formaţiunilor, indiferent de preferinţele lor politice.

"Au fost furaţi cetăţenii Moldovei. Au fost furaţi de cei care se află acum la guvernare. Trebuie să obţinem ca judecata să spună numele celui care a devenit beneficiarul final şi principal al acestei escrocherii", a declarat politicianul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?