Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Cînd își va începe activitatea Biroul de legătură al NATO la Chișinău

20 ian. 2017,, 14:41   Politică
3923 11

Oficiul de Legătură NATO la Chișinău își va începe activitatea în luna martie curent, a anunțat astăzi Pavel Filip, citat de NOI.md.

Autoritățile mizează pe faptul că, odată cu deschiderea acestui birou, va demara o cooperare constructivă cu Alianța Nord-Atlantică, cu scopul de a moderniza Armata Națională.

„Am elaborat proiectul strategiei naționale de apărare și l-am pus în dezbatere publică. În martie îşi începe activitatea Oficiul de Legătură NATO la Chișinău, inițiind în acest fel un dialog binevenit și o colaborare utilă în vederea modernizării armatei noastre naționale”, a relatat Filip.

La sfîrșitul anului trecut, Parlamentul a ratificat Acordul dintre Republica Moldova şi Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord cu privire la deschiderea unui birou de legătură al NATO la Chișinău. Înființarea acestui birou a fost condamnată vehement de deputații socialiști și cei comuniști, care au argumentat că acest lucru contravine prevederilor Constituției și încalcă statutul de neutralitate al țării.

La rîndul lor, reprezentanții guvernării au declarat că acest birou va fi un instrument pentru dialogul politic direct și pentru consolidarea Forțelor Armate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?