X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Doi polițiști din Bălți vor compărea pe banca acuzaților

20 ian. 2017,, 16:00   Societate
3092 0

Şeful adjunct al Inspectoratului de Poliţie Rîşcani şi şeful Serviciului poliţie criminală a aceluiaşi inspectorat riscă 2 ani de închisoare pentru neglijenţă în serviciu, notează NOI.md.

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Anticorupţie, în iunie 2016, primind o sesizare telefonică cu privire la dispariţia a doi tineri din mun. Bălţi, poliţiştii nu au întreprins acţiunile necesare în vederea căutării persoanelor dispărute, ale căror cadavre au fost depistate ulterior în raionul Rîşcani, fapt ce a generat tergiversarea depistării infracţiunii.

Procurorii au stabilit că poliţiştii nu au organizat transmiterea trăsăturilor distinctive ale persoanelor dispărute fără veste şi ale mijlocului de transport cu care se deplasau, nu au organizat chestionarea operativă a martorilor oculari în vederea stabilirii circumstanţelor dispariţiei victimelor, nu au examinat toate versiunile în legătură cu persoanele dispărute şi nu au extins numărul persoanelor bănuite ce urmau a fi verificate în legătură cu circumstanţele cazului.

Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat cauza penală spre examinare în instanţa de judecată. Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de cele incriminate, inculpaţii riscă pedepse de pînă la 2 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

Menţionăm că urmărirea penală a fost pornită ca rezultat al mediatizării cazului de către un grup de activişti civici prin intermediul reţelei internet şi preluat de mass-media.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?