X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ciobanu: În primăvară va fi votat sistemul electoral mixt

20 ian. 2017,, 13:45   Politică
5439 10

Cunoscutul analist politic Victor Ciobanu a acordat un interviu, în cadrul căruia a fost întrebat dacă, în opinia sa, va merge, totuşi, guvernarea pe calea schimbării sistemului electoral.

„Cu siguranță. În condițiile sistemului actual nu are nici o șansă să rămână la guvernare. Am remarcat anterior, după alegerile locale din 2015, că PD nu are rating politic și nu va putea să-l majoreze, indiferent de sumele investite. E mai degrabă o gașcă, decât partid, bazată pe interese, și nu pe ideologie. Majoritatea parlamentară actuală e o dovadă în acest sens. De aceea unica modalitate de a păstra puterea este trecerea la sistemul mixt. Cred că în primăvară acesta va fi votat. Chit că și Președintele CC deja e pro…”, a declarat el.

Întrebat dacă admite ideea alegerilor parlamentare anticipate, analistul a răspuns: „Da. Și nu doar ideea. Din moment ce se va adopta trecerea la sistemul mixt, nu mai are nici un sens să aștepți până în 2018. Alegerile se pot declanșa în toamnă. Cum? E o problemă tehnică, mult mai simplă decât modificarea Constituției de CC. Oricum, guvernarea are capacități de organizare mult mai bune decât opoziția. De aceea va forța alegerile anticipate”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?