X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Filip, la un an de mandat: „Bruiajul vostru cinic nu a dat rezultate”

20 ian. 2017,, 11:45   Politică
4429 10

Cu prilejul marcării unui de la învestirea Guvernului Filip, premierul a făcut bilanțul activității desfășurate de echipa sa, informează NOI.md.


Pavel Filip a remarcat că preluarea conducerii Executivului acum un an a avut loc în momente de profundă criză politică, economică și socială. Potrivit lui, singura șansă a acestui guvern a fost să evite politizarea și populismul.

„Au fost lucruri care au mers mai bine și lucruri care scîrțîe în continuare și trebuie reparate, dar înainte să ne uităm la orice cifre, trebuie să ne uităm la oameni, la comunități și la ce am putut face pentru ei. A fost un an greu, în care nu puteam face minuni, după 2015, an în care țara a fost secătuită de bani și marcată de pierderea încrederii donatorilor. Am recuperat credibilitatea Moldovei în lume, astăzi partenerii de dezvoltare ne tratează cu încredere, asta înseamnă că banii au început să vină în țară”, a declarat Pavel Filip.

Șeful Executivului a ținut să le transmită un mesaj și oponenților politici. „Toți cei care au atacat pe intern și extern eforturile Guvernului, care au încercat să blocheze aprobarea programului cu FMI, azi primesc un răspuns dur al realității. Noi ne bucurăm în ciuda lor, vorba cîntecului. Mesajul meu pentru această așa-zisă clasă politică nouă: demonstrați că sînteți mai buni decît partidele de la guvernare, nu că sînteți mai răi și destructivi. Bruiajul vostru cinic nu a dat rezultate”, a punctat Filip.

Printre realizările enumerate de premier se numără restabilirea încrederii partenerilor externi, încheierea unui acord de finanțarea cu FMI, deblocarea finanțărilor externe, îmbunătățirea legislației în domeniul financiar-bancar, adoptarea măsurilor sociale, reforma sistemului de pensii, continuarea reformei în sectorul justiției.
Filip a reiterat, în numele guvernării, că Acordul de asociere cu UE „va fi implementat în continuare cu toată determinarea”.

Menționăm că guvernul condus de Pavel Filip a fost învestit la 20 ianuarie 2016 în mare grabă, pe fondalul unor proteste antiguvernamentale. Ședința Legislativului în cadrul căreia guvernul a primit vot de încredere, a durat jumătate de oră, iar ulterior membrii cabinetului au depus jurămîntul seara tîrziu, în lipsa presei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?