Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Continuă căutările în hotelul afectat de avalanşă

20 ian. 2017,, 12:15   Externe
3073 0

Agenţia de protecţie civilă din Italia a anunţat vineri că operaţiunile de căutare a eventualilor supravieţuitori în hotelul Rigopiano au continuat şi în cursul nopţii, iar alte două cadavre au fost descoperite, relatează The Associated Press şi AFP.

Operaţiunile de căutare sînt îngreunate de zăpada care blochează singurul drum de acces spre hotel, dar şi riscul producerii unor noi avalanşe.

Cel puţin 25 de oameni, inclusiv cîţiva copii, sînt în continuare dispăruţi şi există temeri că ar fi decedat după ce hotelul a fost grav afectat de o avalanşă în cursul după-amiezii de miercuri.

Trei români, un adult şi doi copii se aflau în hotelul afectat de avalanşa care a avut loc în regiunea Abruzzo, din Italia, a anunţat joi, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti.

Acoperişul hotelului s-a prăbuşit parţial, iar clădirea este în mare parte acoperită de un strat gros de zăpadă.

"Încă nu ştim cîte persoane sînt dispărute sau decedate", a anunţat Antonio Di Marco, preşedintele provinciei Pescara, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

"Clădirea a fost lovită direct de avalanşă, fiind împinsă zece metri", a completat oficialul, potrivit The Local.
Avalanşa a fost cauzată de cutremurele produse miercuri în zonele L'Aquila (regiunea Abruzzo) şi Rieti (regiunea Lazio).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?