X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

La Chişinău va avea loc forumul de afaceri moldo-austriac

20 ian. 2017,, 10:30   Economie
3028 0

Austria intenţionează să realizeze noi proiecte investiţionale în Moldova.

Perspectivele extinderii cooperării comercial-economice şi investiţionale dintre ambele ţări vor fi examinate la Forumul de Afaceri Moldo-Austriac, care va avea loc la Chişinău în perioada 2-4 februarie, informează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, acest subiect a fost discutat în cadrul întrevederii vicepremierului Octavian Calmîc, ministru al Economiei al Moldovei, cu ambasadorul Austriei în ţara noastră, Christine Freilinger, în cadrul căreia au fost abordate şi aspectele cooperării comercial-economice moldo-austriece, precum şi posibilităţile extinderii ei în diverse domenii.

Diplomatul a specificat că autorităţile Austriei sînt interesate în dezvoltarea relaţiilor cu Moldova, care au o istorie de succes pe parcursul ultimilor ani, inclusiv din contul realizării noilor proiecte investiţionale în domeniul construcţiilor, infrastructurii, tehnologiilor informaţionale, medicinii, educaţiei, turismului şi alte sfere.

Potrivit spuselor ei, la Forumul de Afaceri Moldo-Austriac de la Chişinău din 2-4 februarie vor participa companii austriece care activează în România şi intenţionează să-şi extindă afacerile pe piaţa moldovenească, precum şi 20 de noi întreprinderi austriece care consideră piaţa Moldovei atractivă pentru investiţii.

La rîndul său, Octavian Calmîc a dat apreciere stadiului actual al relaţiilor comercial-economice dintre ambele ţări şi a menţionat că o platformă bună pentru dinamizarea lor a devenit forumul investiţional „Ziua posibilităţilor investiţionale şi de afaceri pentru business în Moldova”, organizat cu doi ani în urmă la Bucureşti de Ministerul Economiei pentru companiile austriece care activează în România.

Conform datelor Camerei Înregistrării de Stat, în Moldova activează 96 de întreprinderi cu capital austriac, volumul lor total de investiţii în capitalul social constituind circa 404 mil. lei. După volumul capitalului investit Austria se situează pe locul nouă printre cele mai mari ţări-partenere ale Moldovei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?