X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Conducătorii auto boicotează benzinăriile

19 ian. 2017,, 17:30   Capitala
13087 10

Șoferii nemulțumiți de majorarea prețurilor la combustibil au decis să organizeze o acțiune de protest inedită.

Ei prevăd să elaboreze un grafic și să boicoteze pe rînd fiecare din rețelele de benzinării. Astfel amatorii de autovehicule speră să îi facă pe comercianți să stabilească prețuri adecvate la produsele petroliere.

Mihail Bagas, unul dintre organizatorii și participanții la acțiune, consideră că prețul plafon stabilit de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică este exagerat: „Am examinat toate ideile propuse. Toți au hotărît să susțină inițiativa lansată de băieți cu privire la boicotarea stațiilor de alimentare, în legătură cu faptul că acestea majorează prețul la combustibil. Recent ANRE a permis din nou benzinăriilor și importatorilor să majoreze prețul la combustibil. Oamenii sînt îngrijorați în mare măsură de faptul că nu înțeleg cum se formează prețul la combustibil în Moldova și de ce atunci cînd ANRE susține că pe piața externă, la burse prețul la combustibil crește sau dolarul scade, atunci cînd nimic nu se schimbă, în Moldova prețurile cresc din motive necunoscute”.

Planul și detaliile acțiunii au fost discutate pe rețelele de socializare. „Prin intermediul unui sondaj, am chestionat aproape 1100 de persoane în rețelele de socializare cu privire la cea mai eficientă modalitate. Astăzi am decis să boicotăm una dintre rețelele de benzinării, ea a fost selectată. Iar pentru ca nimeni să nu simtă un fel de părtinire față de vreo stație de alimentare, am realizat un sondaj. Din cele 1100 de persoane 600 au votat anume pentru această rețea de benzinării”, a menționat Mihal Baras.

Organizatorii boicotării recunosc că nu toți conducătorii auto sînt optimiști în ceea ce privește perspectivele acesteia. Totodată, majoritatea au fost de acord că prețurile la combustibil sînt exagerate.


„Termenul, deocamdată, nu a fost stabilit. Acesta va constitui de la o săptămînă pînă la o lună. Mulți sînt pesimiști în ceea ce privește această idee, susținînd că ar fi nevoie de mai mulți oameni. Astăzi, la acțiune au aderat circa 3 mii de persoane. Cred că cu timpul vom ajunge și la 10-15 mii”, a conchis Mihail Bagas.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?