X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Criticile Rusiei la adresa lui Obama nu au avut nimic personal

19 ian. 2017,, 19:00   Externe
2445 0

Relațiile dintre Rusia și Statele Unite ale Americii s-au "deteriorat profund" sub președinția lui Barack Obama, dar criticile Kremlinului la adresa acestuia n-a fost niciodată ceva "personal", a ținut să precizeze joi președinția rusă, relatează AFP.

"Nimeni nu și-a permis critici personale la adresa lui Obama", a declarat purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Acesta a subliniat că "la Moscova a existat și va exista întotdeauna respect pentru președinții tuturor țărilor".
Totuși, a menționat Peskov, "trebuie constatat că sub președinția dlui Obama relațiile noastre s-au deteriorat profund, la toate nivelurile". El a evocat în acest sens instalarea scutului american antirachetă în estul Europei, care a provocat mînie la Moscova.

"Pe parcursul ultimului deceniu, Statele Unite au acționat în mai multe rînduri într-un mod fățiș ostil împotriva țării noastre", a spus Peskov, care a mai explicat că "de aceea președintele Vladimir Putin și partea rusă au atîtea motive să afirme că, din păcate, dorința noastră de a construi bune relații cu America nu a fost întotdeauna reciprocă".

Responsabilul rus a mai menționat că nu este prevăzut niciun contact între președintele american în exercițiu și președintele rus Vladimir Putin, pînă la învestirea lui Donald Trump la Casa Albă.

În ce-l privește, la ultima sa conferință de presă susținută ca președinte la Casa Albă, Barack Obama a afirmat că "este în interesul Americii" să aibă "relații constructive cu Rusia". "Acolo unde interesele noastre au fost convergente, am cooperat", a spus el.

Relațiile dintre Moscova și Washington au cunoscut o deteriorare drastică după anexarea de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea, în martie 2014, urmată de conflictul din estul separatist al Ucrainei, în care Kievul și occidentalii acuză Moscova că-i susține militar pe rebeli.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?