Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

De ce ambasadorul Moldovei în SUA nu va participa la inaugurarea lui Trump

19 ian. 2017,, 13:30   Politică
6525 1

La inaugurarea celui de-al 45-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, care va avea loc la 20 ianuarie în scuarul Congresului de la Washington, sînt așteptați peste 4 milioane de oaspeți, dar printre aceștia nu va fi și ambasadorul Moldovei în America.

Potrivit protocoalelor oficiale ale Statelor Unite ale Americii, la evenimentele de inaugurare a președintelui american nu este invitat niciun diplomat în afară de șefii misiunilor diplomatice. Dar, ghinion, exact acum funcția de ambasador al Republicii Moldova în SUA este vacantă.

În această situație, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene i-a anunțat pe jurnaliștii de la Chișinău că, în lipsa ambasadorului, țara noastră va fi reprezentată de către consilierul Ambasadei Republicii Moldova în SUA, însărcinatul cu afaceri, Tatiana Solomon.

Conform presei americane, au confirmat că vor fi prezenți la depunerea jurămîntului aproape toți președinții americani aflați în viață: Jimmy Carter, Bill Clinton și soția sa, Hillary, fostă contracandidată a lui Trump, precum și George W. Bush, însoțit de soția sa, Laura. În schimb, George H.W. Bush, cel de-al 41-lea președinte american, în vîrstă de 92 de ani, nu va putea fi prezent, din cauza unor probleme de sănătate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?