X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon: Dacă am desfășura un referendum, poporul i-ar mătura

19 ian. 2017,, 12:19   Politică
26264 54

Preşedintele Igor Dodon nu exclude posibilitatea desfăşurării unui referendum pentru dizolvarea Parlamentului.

El s-a referit la acest fapt miercuri la Moscova, în cadrul unei întîlniri cu studenţii de la Institutul de Stat pentru Relaţii Internaţionale din Moscova (MGIMO), precum şi cu migranţii de muncă moldoveni.

"Dacă Guvernul şi Parlamentul vor pune piedici în soluţionarea problemelor oamenilor, atunci am putea ajunge pînă la referendum. Vom dizolva Parlamentul. Sînt convins că, dacă am desfăşura referendumul, poporul i-ar mătura", a spus Dodon.

Întrebat de un student despre schimbarea sistemului electoral de la cel proporţional la cel mixt, preşedintele a spus că "se ştie despre aceste intenţii ale autorităţilor, care au încercat sistemul mixt la alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei".

"Ei vor încerca să facă acest lucru, dar noi vom bloca. Sîntem categoric împotrivă, căci nu se poate de schimbat regulile jocului în timpul jocului. Şi partenerii internaţionali sînt împotrivă, ei ne susţin", a spus Dodon fără a preciza de care anume parteneri este vorba.

Şeful statului a anunţat despre intenţia de a desfăşura referendum şi atunci cînd a răspuns la întrebarea despre refuzul prim-ministrului de a accepta demersul privind revocarea ambasadorului Moldovei în România.

"Am propus deja Guvernului diferite iniţiative. De exemplu, ambasadorul Moldovei face declaraţii împotriva preşedintelui ţării. Imaginaţi-vă că într-o oarecare ţară un ambasador, numit prin decretul preşedintelui, îl critică pe preşedinte. Ce reacţie trebuie să fie? Revocarea. Am propus ca ambasadorul să fie revocat. Am o întrebare simplă către prim-ministru: cum îi veţi numi pe următorii ambasadori? Iată, de exemplu, aveţi nevoie ca peste două săptămîni să numiţi noi ambasadori – 20-30 de oameni. Credeţi că eu voi semna decretele?!", a spus Dodon, adăugînd că "dacă astfel de divergenţe vor deveni tot mai multe, atunci acest lucru va fi reflectat prin organizarea unui referendum".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?