X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Negruța: Guvernarea încearcă să convingă cu „împachetări strălucitoare”

19 ian. 2017,, 12:11   Politică
4996 4

Inițiativa Guvernului privind crearea unui centru de implementare a reformelor este cel puțin confuză, afirmă fostul ministru al Finanțelor Veaceslav Negruța, citat de NOI.md.


Fostul ministru susține că nu vede rostul înființării unei noi instituții publice responsabile de implementarea reformelor, atît timp cît la nivelul administrației publice centrale funcționează deja asemenea structuri. Veaceslav Negruța se întreabă cum vor fi evitate dublările de funcții și departamente în a căror sarcină intră supravegherea reformelor.

„Dacă acest «centru» va implementa reforme, cum ramîne cu entitățile/instituțiile din administrația publică centrală cu atribuții și competențe directe în domeniile «de reformat»? Au fost cumva, simultan, reduse direcțiile responsabile de politici și cele de integrare europeană, și angajații acestora din toate ministerele, pentru a evita dublări, suprapuneri și eventuale conflicte? Nu cumva e o confuzie? Finanțarea din «subvenții de la buget» - interesantă formulă. Înțeleg dorința guvernanților de a convinge cu împachetări atractive și strălucitoare, dar «bombonica» oricum are același gust”, a remarcat Veaceslav Negruța.

În cadrul ședinței de ieri a Guvernului, membrii Cabinetului au decis crearea Centrului de Implementare a Reformelor, care va monitoriza progresele înregistrate de autorități pe această dimensiune. Potrivit autorităților, Centrul va coopera cu instituțiile internaționale de profil pentru a prelua şi transpune în ţara noastră cele mai bune practici de administrare și atragere a asistenței externe. Asemenea structuri funcționează și în țări precum România, Ucraina, Albania, Serbia, Indonezia, Malaiezia, susțin autoritățile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?