Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Irina Lungu, una dintre cele mai cunoscute soprane din lume

19 ian. 2017,, 14:15   Showbiz
4180 0

Soprana Irina Lungu, originară din Republica Moldov, care activează în Federația Rusă, a devenit una dintre cele mai cunoscute cîntărețe de operă din lume, relatează NOI.md.


Potrivit site-ului bachtrack.com, soprana moldoveancă s-a clasat în fruntea Topului 10 cei mai buni compozitori contemporani, cele mai bune opere contemporane, teatre de operă, coruri și cîntăreți. Irina Lungu a urcat pe locul doi în acest top, cetînd locul I interpretei cehe Alzbeta Polackova.

Irina Lungu este născută în Republica Moldova, însă în adolescență s-a mutat, împreună cu părinții, în orașul Borisoglebsk din regiunea Voronej, Federația Rusă. Acolo a absolvit Institutul de Stat al Artelor, apoi a urmat Academia Teatrului „La Scala” din Milano, iar după absolvire a devenit solistă.

În 2015 Irina Lungu a debutat la Opera de Stat din Viena, interpretînd rolul Violettei din opera „Traviata” de Giuseppe Verdi. Soprana a evoluat pe renumitele scene ale teatrelor de operă internațională precum, Londra, New York, Roma, Madrid, Veneția, Berlin.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?