X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Avalanșă în centrul Italiei

19 ian. 2017,, 12:30   Externe
3787 0

Mai multe persoane au decedat în urma unei avalanşe produse în zona unui hotel din regiunea Abruzzo, despre care se crede că ar fi fost cauzată de cutremurele de miercuri, a anunţat un oficial din cadrul serviciilor de salvare italiene, potrivit BBC News online.

În cursul nopţii echipajele de salvare au încercat să ajungă la hotelul aflat în apropierea muntelui Gran Sasso din regiunea Abruzzo.

Cel puţin trei persoane sînt date dispărute în urma avalanşei care a afectat un hotel din provincia Pescara, în zona Munţilor Apenini, relatează agenţia de ştiri ANSA, citînd membri ai echipelor de salvare.
Antonio Crocetta, liderul unui grup de poliţie alpină, implicat în acţiunile de căutare şi salvare, a declarat că "sînt mai multe persoane decedate".

Potrivit presei italiene, în momentul producerii primului cutremur major, în hotel se aflau cel puţin 20 de turişti şi şapte angajaţi, informează site-ul The Local.

Două persoane ar fi fost găsite şi se află în stare bună, însă mai multe persoane sînt în continuare dispărute.
Hotelul Rigopiano se află în zona oraşului Farindola din Pescara şi a fost afectat de o avanlaşă care cel mai probabil a fost cauzată de cele patru seisme produse miercuri dimineaţa în centrul Italiei.

"Avanlanşa a fost una semnificativă şi a afectat întregul hotel. Zona înconjurătoare rămîne periculoasă", a anunţat primarul localităţii Farindola, Ilario Laccheta, printr-o postare pe Facebook.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?