Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Rusia va asigura Moldova cu gaze

19 ian. 2017,, 11:30   Societate
2322 0

„Gazprom” a promis să asigure livrările de gaze naturale în Moldova indiferent de situația privind tranzitul lor prin Ucraina.

Potrivit mass-mediei rusești, declarația a fost făcută de președintele Moldovei, Igor Dodon, care a comentat rezultatele întrevederii sale cu conducerea Companiei „Gazprom”, relatează NOI.md.

„Gazprom întotdeauna a fost un partener de încredere al Moldovei și președintele Consiliului de administrație al holdingului de gaze rusesc, Alexei Borisovici Miller, ne-a dat asigurări că, indiferent de ceea ce se întîmplă pe magistralele de tranzit, adică în Ucraina, Moldova va avea gaze”, a spus Igor Dodon.

De menționat că anterior vicepreședintele Consiliului de administrație Valeri Golubev a mai declarat că „Gazprom” nu va suspenda integral tranzitul de gaze rusești prin Ucraina, pentru a asigura cu combustibil Moldova.

El a menționat că volumul minim al tranzitului de gaze rusești prin Ucraina după 2019 se va menține în orice caz, deoarece există țări care vor obține gazele prin Ucraina în orice circumstanțe. „Spre exemplu, Moldova”, a menționat Valeri Golubev.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?