Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Recompensă pentru găsirea rămășițelor avionului dispărut

19 ian. 2017,, 10:45   Externe
2652 0

Malaezia propune recompensarea grupurilor private care vor reuși să descopere rămășițele avionului dispărut al Malaysia Airlines, anunț care vine la două zile după ce căutarea în Oceanul Indian a fost sistată, a informat joi presa locală, preluată de EFE.

Ministrul malaezian al Transporturilor, Abdul Aziz Kaprawi, a declarat ziarului New Straits Times că orice entitate privată cu experiența necesară este liberă să contribuie la căutarea avionului odată ce a cerut permisiunea ministerului său.

Potrivit lui Kaprawi, Malaezia, împreună cu Australia și China, vor oferi o recompensă oricui descoperă partea principală a avionului Boeing 777 ce efectua zborul MH370, dispărut acum aproape trei ani cu 239 de persoane la bord.

"Recompensa va fi doar dacă se descoperă fuzelajul", a spus ministrul publicației. "Companiile trebuie să-și asume costurile și sînt libere să caute avionul oriunde", a adăugat oficialul.

Căutările submarine pentru găsirea avionului Boeing 777 ce efectua zborul MH370 al companiei Malaysia Airlines, dispărut în 2014, au fost sistate după ce operațiunile nu au reușit localizarea aparatului în sudul Oceanului Indian, au declarat autoritățile malaeziene, australiene și chineze, într-un comunicat, au transmis marți Reuters, AFP și DPA.

Zborul cu indicativul MH370 al Malaysia Airlines a dispărut în ziua de 8 martie 2014, în sudul Oceanului Indian, la scurt timp după decolarea de la Kuala Lumpur, cu destinația Beijing, avînd la bord 239 de persoane, majoritatea cetățeni chinezi.

'În pofida tuturor eforturilor, ajutate de cele mai bune mijloace științifice disponibile (...) căutările nu au fost în măsură să localizeze aeronava', în zona de 120.000 km2 în care s-au desfășurat, au indicat autoritățile din cele trei state implicate.

Ultima navă implicată în operațiuni a părăsit zona marți, după încheierea căutărilor pe fundul Oceanului Indian.

Malaezia, Australia și China au convenit în luna iulie să suspende căutările în cazul în care avionul nu va fi localizat sau nu vor fi găsite noi dovezi în urma operațiunilor de căutare.
Australia a respins luna trecută o recomandare a investigatorilor de mutare a căutărilor mai la nord, explicînd că nu există dovezi care să sprijine această idee.

Singurele trei fragmente confirmate ca provenind de la aparatul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines au fost găsite pe plaje din Mauritius, insula franceză Réunion și pe o insulă din largul coastelor Tanzaniei. Despre alte 30 de fragmente găsite în aceleași locuri, dar și pe plaje din Mozambic, Tanzania și Africa de Sud, se crede că ar putea proveni de la aeronava Boeing.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?