X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Dodon așteptat cu nerăbdare la Bruxelles

19 ian. 2017,, 08:15   Politică
9238 14

Contactele Uniunii Europene cu autoritățile moldovene sînt dedicate continuării implementării cu succes a Acordului de Asociere, spre binele cetățenilor moldoveni.

Este comentariul oferit pentru Radio Europa Liberă de către Maja Kocijancic, purtătoarea de cuvînt a șefei politicii externe a UE, Federica Mogherini, cu referire la declarațiile președintelui Igor Dodon, care a vorbit la Moscova despre neajunsurile Acordului de Asociere, transmite IPN.

„Acordul de Asociere, inclusiv partea lui comercială, este baza principală a relațiilor UE cu Republica Moldova și oferă un cadru legal puternic legăturilor noastre politice și comerciale. Cum se știe, el a intrat în vigoare și este implementat cu rezultate pozitive pentru ambele părți, iar profunzimea relațiilor UE cu Moldova este demonstrată de asemenea de alte înțelegeri-cadru importante, de pildă cele referitoare la mobilitatea cetățenilor”, menționează Maja Kocijancic.

„Contactele noastre cu autoritățile moldovene sînt dedicate continuării implementării cu succes a acestui Acord, spre binele cetățenilor moldoveni. Aceasta este tot ce pot spune în acest stadiu.
Desigur, așteptăm cu nerăbdare vizita președintelui Dodon la Bruxelles în viitorul apropiat”, se mai spune în comentariul pentru Radio Europa Liberă.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, aflat într-o vizită la Moscova, a declarat că nu exclude faptul că după alegerile din 2018, poziția majorității parlamentare, adică a Partidului Socialiștilor, spune el, va fi de denunțare a Acordului de Asociere cu UE, iar șeful statului o va susține. Șeful statului a mai spus că s-a pronunțat de multe ori împotriva acestui acord, care potrivit lui, nu a dat niciun rezultat bun pentru Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?