X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Filip a criticat-o pe Fusu

18 ian. 2017,, 18:15   Politică
17332 22

Ministrul Educaţiei Corina Fusu, membră a Partidului Liberal, a fost acuzată de iresponsabilitatea instituţiei pe care o conduce.

Primul ministru, Pavel Filip, în cadrul şedinţei de astăzi, 18 ianuarie, a Guvernului a criticat-o pe Fusu pentru neîndeplinirea indicaţiilor lui în domeniul educaţiei, comunică NOI.md.

Şeful Guvernului a atras atenţia asupra faptului că instrucţiunile, pe care i le-a dat Corinei Fusu, se îndeplinesc cu mare întîrziere sau în general sînt ignorate. “Vreau să amintesc Ministerului Educaţiei că el este responsabil de îndeplinirea la timp şi eficientă a cerinţelor Guvernului. Multe proiecte de legi şi dispoziţii urmau să intre în vigoare încă anul trecut”, i-a imputat Filip Corinei Fusu.

Premierul i-a solicitat şefei Ministerului Educaţiei să lichideze în viitorul apropiat restanţele în problemaa adoptării deciziilor necesare. “În termen de o lună Conceptul remunerării muncii cadrelor din sistemul educaţiei urmează să fie propus spre dezbateri publice. Este necesar de a elabora în comun cu Cancelaria de Stat planul lichidării restanţelor şi actele normative respective pentru includerea lor ulterioară în Codul Educaţiei”, a menţionat Pavel Filip.

Corina Fusu a fost criticată după ce cîteva sute de angajaţi din sfera educaţiei din diferite raioane ale republicii au ieşit marţi, 17 ianuarie, la o acţiune de protest în faţa sediului Guvernului cu revendicări de a majora salariile cu 50%, a crea condiţii acceptabile de muncă atît pentru învăţătorii şi profesorii cu experienţă, cît şi pentru tinerii specialişti. Protestatarii au trecut în mars prin centrul Chişinăului cu pancardele “Respectaţi învăţătorii”, “Vrem salarii decente”, “Salariul minim – la nivelul minimului de existenţă” etc.


Anterior, Filip a promis să examineze revendicările învăţătorilor şi să adopte decizia respectivă în mod prioritar. În cadrul şedinţei de astăzi, 18 ianuarie, a fost adoptată decizia de a majora indemnizaţia unică pentru tinerii specialişti pînă la 45 mii de lei pentru absolvenţii instituţiilor de învăţămînt superior şi pînă la 26 mii – pentru absolvenţii instituţiilor de învăţămînt mediu de specialitate. În afară de aceasta, a fost adoptată hotărîrea de a majora bursele cu 5%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?