X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Țurcan: Întrevederea liderilor Moldovei și Rusiei va avea rezultate mari

18 ian. 2017,, 17:40   Politică
6584 8

Vizita Președintelui RM, Igor Dodon la Moscova va fi începutul unei noi etape al relațiilor dintre Moldova și Rusia.

Întrevederea celor doi șefi de stat va da rezultate, care vor fi vizibile deja în timpul apropiat.

Declarația a fost făcută de către deputatul PSRM, Vladimir Țurcan în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Accent TV.

”Este un nou început al nivelului relațiilor dintre Moldova și Rusia. Noutatea însă nu este doar că noul președinte al Moldovei a fost ales de către popor, lucru care este foarte important, dar este pentru prima dată, când în sec. XXI, președintele RM se întâlnește cu președintele Rusiei”, a menționat alesul poporului.

În context, Vladimir Țurcan a menționat faptul, că cetățenii RM așteaptă de la vizita lui Igor Dodon la Moscova decizii în vederea soluționării a trei probleme majore: revenirea produselor moldovenești pe piața rusească, amnistierea migranților și rezolvarea problemei transnistrene.

”Prima – ține de economie, piața. Eu nu cred ca va fi o simplă binecuvântare a foii de parcurs, semnată de Calmîc. Accentele vor fi puse un pic altfel, deoarece problema de bază constă în faptul în ce regim se va realiza comerțul dintre Moldova și Rusia. Ceea ce ține de migranți, eu nu cred că va fi vorba despre un oarecare regim de acțiune continuă. Eu cred, că Igor Dodon va pune problema astfel, încât acele persoane, care au admis anumite încălcări al regimului de ședere și se află ilegal în Rusia, să fie amnistiate, pentru ca cetățenii noștri să înceapă să muncească în Rusia de la zero. Iar referitor la Transnistria, eu consider, că nu trebuie să punem accentul pe așa noțiuni ”federalizare”, ”autonomie”, etc.. Acum este foarte important, să înceapă un dialog bilateral în regim normal”, a declarat deputatul socialist.

Amintim că ieri, 17 ianuarie, Președintele Igor Dodon s-a întâlnit cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. După întrevedere, părțile au lăsat să se înțeleagă că există un anumit plan de acțiuni, care urmează a fi realizate în timpul apropiat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?