Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Năstase: Revenirea la Planul Kozak nu ne surprinde

18 ian. 2017,, 15:09   Politică
10363 15

Readucerea în spațiul public a discuțiilor despre federalizarea Republicii Moldova va stîrni o reacție negativă în rîndul populației, spune liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase, citat de NOI.md.


Declarația a fost făcută în contextul discuțiilor purtate la Moscova între Igor Dodon și Vladimir Putin cu privire la reglementarea transnistreană.

„Revenirea la Planul Kozak nu ne surprinde. Diplomația rusă l-a readus direct sau indirect în discuție cu diverse ocazii. Însă pentru Moldova fila federalizării, în general, și în special a planului Kozak, a fost întoarsă încă în anul 2003. Orice încercare de revenire la această idee, după cum arată toate sondajele, va stîrni o reacție negativă a majorității societății. Planul Kozak ar marca nu doar federalizarea Republicii Moldova, ci și legalizarea prezenței armatei ruse”, a comentat Năstase.

Potrivit politicianului, deși majoritatea cetățenilor își doresc relații bune cu Rusia, Constituția trebuie respectată. „O mare parte a populației Republicii Moldova pledează pentru un bun parteneriat și cu Federația Rusă, însă nici electoratul lui Dodon, votînd pentru îmbunătățirea relațiilor cu Rusia, nu i-a oferit acestuia mandatul pentru ca acesta să încalce Constituția”, mai afirmă Năstase.

Acesta a remarcat că „jocul de-a orientarea geopolitică” a Republicii Moldova este cortina de fum perfectă după care s-au pitit guvernările de la Chișinău. „Noi ne declarăm atașamentul ferm pentru respectarea și implementarea reală și punctuală a Acordului de asociere cu UE, ce oferă soluții pentru rezolvarea mai multor probleme”, a mai declarat Năstase.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?