X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Victimele exploziei din cafeneaua „La Soacra” cer ajutor

18 ian. 2017,, 16:00   Capitala
2660 0

Victimele exploziei din cafeneaua „La Soacra” au manifestat marți la Primăria Chișinău, indignate de faptul că nu primesc ajutorul promis anterior.

Oamenii spun că nu pot acum să muncească, fiind nevoiți să trăiască din mila rudelor. Încercarea lor de a vorbi cu Dorin Chirtoacă a fost imposibilă din cauza lipsei acestuia la locul de muncă. Mariana Voina era bucătar la cafeneaua din piața centrală. Arsurile pe mîini o împiedică să muncească. Femeia susține că își întreține cu greu cei doi copii minori, fiind nevoită să apeleze la ajutorul rudelor.

„Am încercat chiar acasă să lucrez, dar a sărit o picătură de ulei și tot începe din nou. A copt din nou. Eu nu pot să mă duc undeva să lucrez. Dacă ies la frig, am dureri foarte puternice și tot nu pot lucra, nu pot să suport, dacă e cald tare, tot nu pot suporta, începe să mă mănînce corpul”, a povestit Mariana pentru Realitatea TV.

Manifestanții spun că nu se vor da bătuți pînă cînd ajutorul promis nu le va fi acordat.
„Să ne dea un mic ajutor, noi avem mese de pomenire, eu nu lucrez, soțul nu lucrează, am fată minoră și vreau puțin, nu mult. Cît o să poată... Au spus că la prima ședință după Anul Nou o să hotărască întrebarea noastră. A fost prima ședință, a doua, a treia și nimic încă nu se hotărăște”, au spus aceștia.

Reprezentanții Primăriei susțin că problema acordării unui ajutor financiar va fi pusă discuție la prima ședință a comisei pentru repartizarea fondului de rezervă.

„Eu am spus la prima ședință a fondului de rezervă. Nu pot să vă spun cînd va avea loc. Eu nu fac parte din comisia dată”, a explicat Iurie Cuculescu, consilier pentru securitate al primarului.

Anul trecut, autoritățile municipale le-au acordat familiilor victimelor deflagrației cîte 100 de mii de lei. Pe data de 9 ianuarie 2016, într-o clădire cu două etaje de pe teritoriul Pieţei Centrale s-a produs un incendiu, după ce într-o încăpere a explodat o butelie de gaz. În total, 17 persoane au avut de suferit, dintre care patru au decedat.

Sentința în dosarul „La Soacra” a fost pronunțată la data de 22 decembrie 2016. Administratorul cafenelei și funcționarul responsabil de apărarea împotriva incendiilor au fost condamnați la șase ani de închisoare, angajatul Centrului Național de Sănătate Publică a primit doi ani de privare de libertate cu suspendare, iar funcționarul de la Direcția Municipală Comerț a fost achitat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?