X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Cine din partea Moldovei va participa la inaugurarea lui Trump?

18 ian. 2017,, 14:30   Politică
8516 2

Consilierul Ambasadei Republicii Moldova în SUA, însărcinat cu Afaceri, Tatiana Solomon, va reprezenta țara noastră la inaugurarea noului președinte al Statelor Unite, Donald J. Trump.

Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către reprezentanții Serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.Presa din SUA scrie că la evenimentul din 20 ianuarie sunt așteptați peste 4 milioane de oaspeți.

Potrivit protocoalelor oficiale SUA, nimeni în afara de șefii misiunilor diplomatice nu este invitat la evenimentele oficiale de inaugurare. Ținând cont de faptul că în prezent funcția de Ambasador al Republicii Moldova în SUA este vacantă, țara noastră va fi reprezentată de către Tatiana Solomon.

„Toate ambasadele au primit invitație pentru participare la ceremonia de inaugurare. Odată ce funcția de Ambasador al RM în SUA este vacantă, Tatiana Solomon este numită în calitate de Însărcinat cu Afaceri”, ne-au declarat reprezentanții ministerului.

Inaugurarea se va desfășura la 20 ianuarie, în scuarul Congresului. Se așteaptă participarea unui număr de persoane mai mic, decât în cazul altor președinți. Chiar dacă organizatorii au anunțat că s-ar putea aduna până la patru milioane de oameni. În 2009, când Barack Obama a fost învestit, evenimentul a fost urmărit de 1, 8 milioane americani și oaspeți străini. Serviciile speciale americane susțin că, peste două zile, la Washington, vor veni în jur de 900 mii peroane.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?