Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Bugetul nostru va fi cîrpit cu bani de la Banca Mondială

18 ian. 2017,, 13:05   Economie
3304 5

Banca Mondială (BM) va acorda Moldovei $30 mil. pentru suport bugetar, a declarat ieri şeful Oficiului Băncii Mondiale în RM, Alex Kremer.

El a menţionat că au fost deja începute pregătirile pentru a oferi noul suport bugetar Republicii Moldova. "Acesta se va axa pe combaterea corupţiei şi neadmiterea abuzurilor din partea funcţionarilor publici faţă de mediul de afaceri. Noul an va fi pentru Moldova unul plin de provocări şi oportunităţi", a spus Kremer.

Potrivit lui, BM este dispusă să participe la finanţarea proiectului de interconectare a reţelelor de energie electrică dintre Republica Moldova şi România. În acest scop, instituţia ar putea oferi circa $100 mil.

"Un lucru important este existenţa unei pieţe competitive, astfel încît Moldova să poată cumpăra cea mai bună şi ieftină electricitate disponibilă pe piaţa regională", a spus Alex Kremer.

El nu exclude că Banca Mondială va acorda autorităţilor şi asistenţă pentru a finaliza evaluarea cadastrală a bunurilor imobile din republică.

În decembrie 2016, Consiliul directorilor BM a aprobat acordarea pentru Moldova a sumei de $45 mil. Suportul vine să susţină eforturile Guvernului de a încuraja mediul de afaceri să-şi sporească investiţiile în RM şi să creeze mai multe locuri de muncă. Mijloacele vor fi acordate în cadrul celei de-a Doua Operaţiuni pentru Politici de Dezvoltare (DOP-2) pentru implementarea reformelor structurale privind facilitarea şi transparentizarea activităţii mediului de afaceri, asigurarea stabilităţii sectorului financiar, eficientizarea managementului investiţiilor publice, inclusiv prin asigurarea acordării subvenţiilor în agricultură într-un mod eficient şi echitabil.

Suportul financiar acordat este o continuare a Primei Operaţiuni pentru Politici de Dezvoltare, aprobate în martie 2014, şi face parte din Strategia de parteneriat de ţară pentru Moldova pentru anii 2014-2017.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?