X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Guvernul se întrunește în ședință: ce decizii vor fi adoptate

18 ian. 2017,, 11:25   Politică
3147 4

Pe agenda de astăzi a ședinței cabinetului de miniștri au fost incluse 13 subiecte, inclusiv o problemă cu privire la cadre, comunică NOI.md.


La propunerea Ministerului Agriculturii, membrii cabinetului urmează să aprobe Legea despre informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare. Scopul inițiativei este de a asigura protecția sănătății consumatorilor și de a garanta dreptul acestora la informare. Proiectul impune etichetarea obligatorie a produselor alimentare de o manieră clară și lizibilă pentru consumator, astfel încît să fie apărate interesele legitime ale acestuia. Autoritățile își propun să promoveze plasarea pe piața a produselor alimentare de calitate.

De asemenea, Guvernul urmează să aprobe măsurile de punere în aplicare a sistemului rapid de alertă pentru alimente și furaje la nivel național.

Membrii executivului urmează să respingă proiectul de lege propus de deputata democrată Valentina Buliga, care prevede crearea sistemului asigurărilor de șomaj. Reprezentanții Ministerului Muncii au remarcat în avizul emis că adoptarea inițiativei este inoportună, întrucît acest obiectiv este prevăzut în noua lege cu privire la ocuparea forței de muncă. Respectiv, Ministerul nu vede necesitatea instituirii unei legi separate la acest subiect.

La ședința de astăzi miniștrii vor mai aproba o hotărîre cu privire la fondarea Rezervației biosferei „Prutul de jos”, prima de acest tip din Moldova. Rezervația va fi înființată în hotarele administrativ-teritoriale ale raionului Cahul. Aceasta se va subordona Agenției „Moldsilva” și va fi finanțată din bugetul de stat, din fonduri ecologice, din donații ale persoanelor fizice și juridice. Implementarea proiectului urmărește reducerea pierderilor de biodiversitate și îmbunătățirea nivelului de trai al populației din zona respectivă. Autoritățile își doresc ca această zonă să devină atractivă pentru turiști, destinația urmînd a fi inclusă în agenda turistică națională.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?