X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

De problemele profesorilor se va ocupa un grup special

18 ian. 2017,, 11:20   Societate
1943 0

Revendicările profesorilor privind majorarea salariilor vor fi examinate de un grup de lucru format la dispoziția Guvernului.

Timp de două luni reprezentanții unui șir de instituții de profil vor examina revendicările profesorilor în cadrul negocierilor cu delegații sindicatelor educației, relatează NOI.md.

Din componența grupului de lucru din partea Guvernului fac parte: vicepremierul pentru probleme sociale Gheorghe Brega, ministrul Educației, Corina Fusu, viceministrul Educației Elena Cernei, viceministrul Muncii și Protecției Sociale Anastasia Oceretnîi, viceministrul Finanțelor Veronica Vragalev, consilierul principal al Prim-ministrului pe politici sociale Viorelia Moldovan-Batrînac.

Timp de două luni, potrivit viceministrului Educației Elena Cernei, membrii aleși ai grupului de lucru vor susține întrevederi cu reprezentanții sindicatelor educației și științei. Totodată, această chestiune se va discuta și în cadrul ședințelor Guvernului, inclusiv la următoarea ședință, care va avea loc astăzi, 18 ianuarie. În special, se va discuta posibilitatea realizării a cel puțin 50 la sută dintre revendicările protestatarilor. Ele vizează majorarea îndemnizației unice la angajare pentru tinerii specialiști cu 50 la sută, reducerea normei didactice pentru primii 3 ani de activitate a tinerilor profesori și majorarea burselor cu 5 la sută, în locul celor 20 la sută solicitate.

Reamintim că peste 200 de angajați din domeniul educației au ieșit marți, 17 ianuarie, la o acțiune de protest în fața sediului Guvernului. Principala revendicare a profesorilor a fost majorarea salariului mediu cu 50 la sută. Ei sînt nemulțumiți de faptul că salariile de funcție din domeniu nu au fost indexate din 2014, fapt ce i-a pus pe majoritatea angajaților într-o situație dificilă. Manifestarea a fost susținută de Confederația Națională a Sindicatelor și Federația Sindicală a Educației și Științei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?