X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

PD condamnă ideea federalizării Republicii Moldova

18 ian. 2017,, 10:44   Politică
3891 6

Democrații dezaprobă orice propuneri de soluționare a conflictului transnistrean identificate în afara formatului „5+2”, comunică NOI.md.


Precizarea a fost făcută prin intermediul unei declarații de presă, după ce în cadrul întrevederii dintre Igor Dodon și Vladimir Putin a fost discutată ideea federalizării Republicii Moldova. Democrații sînt de părere că această abordare este un greșită și periculoasă.

„PDM consideră că ideea promovată de socialiști și președintele Igor Dodon nu este o soluție care să contribuie la reîntregirea țării, ci mai degrabă deschide un drum larg spre divizarea ei. Este o abordare care poate tensiona și duce pe o direcție greșită și periculoasă procesul de negociere. PDM va milita pentru continuarea dialogului în formatul 5+2, unde să fie identificate soluții în mod transparent. Nici cetățenii, nici partenerii noștri de dialog în problema transnistreană, nici Constituția țării, nu oferă premise pentru a discuta la modul serios perspectiva divizării Republicii Moldova în cîteva subiecte federale”, au remarcat exponenții PD.

Aceștia au mai precizat că optează pentru soluții de reîntregire teritorială a țării, dar fără prejudicierea integrității statului.
Într-o declarație de presă emisă după întrevederea dintre Dodon și Putin, PSRM a precizat că susține proiectul de reintegrarea a țării pe principii de federalizare și că, la momentul actual, aceasta este unica modalitate de soluţionare paşnică a problemei transnistrene.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?