Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Directorul Rezervaţiei „Pădurea Domnească” a fost destituit

18 ian. 2017,, 10:00   Societate
2612 0

Directorul întreprinderii de stat Rezervaţia naturală „Pădurea Domnească”, Valeriu Ţarigradschi, a fost demis astăzi din funcție, conform unui ordin semnat de șeful Agenţiei „Moldsilva”, Ion Cebanu, informează MOLDPRES.

Demisia lui Ţarigradschi a survenit în urma unui control efectuat la 30 decembrie 2016, în cadrul căruia au fost constatate ”mai multe încălcări”, inclusiv comercializarea stocurilor de lemn „fără eliberarea facturilor fiscale”. Astfel, s-a stabilit că la 28 decembrie 2016 Ţarigradschi a permis „eliberarea lemnului de gater în volum de 8,4 metri cubi fără eliberarea facturii fiscale”.

Ordinul semnat de şeful Agenției „Moldsilva” are la bază o decizie mai veche a Consiliului de Administrare al Întreprinderii de Stat Rezervaţia naturală „Pădurea Domnească” şi poate fi contestat în instanţa de judecată în termen de trei luni.

„Astfel de anunţuri nu fac plăcere, dar atenţionez că pe viitor vom avea o poziţie dură faţă de toţi cei care nu îşi onorează obligaţiile de serviciu”, a declarat Ion Cebanu, contactat de MOLDPRES.

Rezervaţia naturală „Pădurea Domnească” este şi o structură de cercetări ştiinţifice în domeniul silviculturii, situată în raionul Glodeni, şi are o tristă faimă în urma unui caz de rezonanţă produs în decembrie 2012. Este vorba de o vînătoare neautorizată la care au participat zeci de persoane de rang înalt, iar ca urmare a fost împuşcat omul de afaceri Sorin Paciu.

Potrivit experţilor politici, acest caz răsunător şi consecinţele directe provocate de acesta au dus la destrămarea Alianţei pentru Integrare Europeană. În acea perioadă, Valeriu Ţarigradschi deţinea funcţia de preşedinte al raionului Glodeni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?