Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

CSM a selectat 27 de magistrați la Judecătoria Chișinău

18 ian. 2017,, 10:15   Capitala
3009 0

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a selectat 27 de magistraţi pentru a fi numiţi în funcţie la Judecătoria Chişinău. Aceştia urmează a fi aprobaţi de Preşedintele RM, Igor Dodon.

Surse din cadrul CSM au relatat pentru INFOTAG că la concurs au participat 53 de candidaţi. CSM a respins candidaţii din rîndul rudelor foştilor judecători. Astfel, la concurs nu a fost admis Corneliu Creţu, fiul judecătorului Gheorghe Creţu, condamnat pentru omor din imprudenţă în dosarul Pădurea Domnească. Nu a fost admis nici Petru Harmaniuc, fiul judecătorului Valeriu Harmaniuc care, împreună cu alţi doi magistraţi, au emis o hotărîre declarată mai tîrziu ilegală. Cei doi au mai candidat la funcţia de judecător, dar au fost respinşi de fostul Preşedinte Nicolae Timofti.

De asemenea, la funcţia de magistrat au aspirat mai mulţi actuali sau foşti avocaţi şi procurori. CSM a aprobat transferul la Judecătoria Chişinău a două magistrate, de la Sîngerei şi Bălţi. Este vorba de magistrata Cristina Cheptea, de la Judecătoria Sîngerei, şi magistrata Natalia Clevadî, de la Judecătoria Bălţi. Membrul CSM, Teodor Cîrnaţ, i-a îndemnat pe cei care n-au acumulat suficiente voturi din partea Consiliului să aplice şi pentru alte funcţii.

"Avem multe locuri vacante şi în raioane. Nu vă opriţi doar la Chişinău, pledaţi şi pentru alte localităţi. Locuri vacante în Chişinău vor mai fi", a spus el.

Judecătoria Chişinău a fost creată în urma fuziunii judecătoriilor din sectoarele Centru, Buiucani, Rîşcani, Botanica şi Ciocana. Instanţa şi-a început activitatea la 1 ianuarie 2017.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?