X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Dodon: Retransmiterea postului ”Rossia-24” va fi reluată

18 ian. 2017,, 09:23   Societate
4162 5

"Eu sînt categoric împotrivă ca cetăţenilor Moldovei să li se interzică să urmărească posturile de televiziune străine din Este sau din Vest", a declarat, marţi, Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, într-o conferinţă de presă la Moscova.

Potrivit agenţiei INFOTAG, referindu-se la faptul că autorităţile RM au interzis retransmiterea în republică a postului de televiziune Rossia-24, Preşedintele a spus: "Eu pledez pentru ca oamenii să urmărească în Moldova TVR-1 (România), CNN (SUA), Rossia-24".

"Să interzici acest lucru este, cel puţin, în contradicţie cu valorile europene. Cred că vom restabili difuzarea postului Rossia-24 în Moldova", a remarcat şeful statului.

Referindu-se la ultimele tentative de modificare a Codului Audiovizualului, ajungîndu-se la dorinţa de a adopta un Cod nou, Preşedintele a menţionat că multe lucruri propuse în aceste documente sînt reproşate de reprezentanţii OSCE şi ai Uniunii Europene.

Întrebat ce vinuri preferă Igor Dodon, afară de cele din Moldova, el a spus că, în neamul său, bunelul şi tatăl întotdeauna au făcut vin de casă.

"Ţin minte că în copilărie noi avem pînă la 10 tone de vin, pe care îl vindeam. Ca să răspund la întrebare şi să nu supăr pe nimeni, vă spun că vinurile româneşti sînt foarte bune, la fel şi vinurile ucrainene. Însă vinul de casă este cel mai bun şi noi îl facem pînă acum", a spus Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?