X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Mazda 3 2017 pune accentul pe tehnologie și confort

18 ian. 2017,, 09:46   Ştiri Auto
1781 0
Producția Mazda3, cel mai bine vîndut model al producătorului japonez, a trecut recent de 5.150.000 de unități. Versiunea 2017 a generației actuale a compactei aduce o serie de îmbunătățiri tehnologice, cum este noul sistem G-Vectoring Control, estetice și de confort, care susțin și mai mult plăcerea de a conduce și spirtiul Jinba Ittai, de unitate între mașină și șofer.

Mazda3 2017 a fost primul model care integrează sistemul G-Vectoring Control (GVC), prima tehnologie din gama SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS. Sistemul variază cuplul motor pentru a optimiza sarcina pe fiecare roată şi a asigura o manevrabilitate mai precisă și un confort îmbunătățit.

Noutățile la exterior sunt date de grila revizuită, care are acum un aspect tridimensional mai pronunțat, oglinzi redesenate, faruri și proiectoare de ceață cu tehnologie LED și un design nou și jante noi de aliaj de 18 inci, care pot fi comandate cu două variante de finisaje, argintiu și argintiu închis, iar în cazul versiunii hatchbak spoilerul spate a fost redesenat. Clienții au la alegere 9 culori, dintre care 2 complet noi: Gri Machine, nuanță premium cu un efect vizual spectaculos și Albastru Eternal.

La interior, filosofia Mazda centrată pe șofer a evoluat odată cu versiunea Mazda3 2017, cu accent pe confort, calitate și ergonomie. Volanul are butoane redesenate și în funcție de nivelul de echipare, poate fi încălzit, iar sistemul de Head Up Display și instrumentarul de bord au fost îmbunătățite, în timp ce consola centrală este mai aerisită mulțumită adoptării frînei electrice. Head Up Display-ul este de acum color, mai luminos și mai ușor de citit de la distanță, iar ecranul cu informații de pe cadranul de bord are o imagine cu o calitate ridicată. Variantele de tapițerie au fost, de asemenea, diversificate, cu materiale noi printre care și piele de culoare deschisă. Ecranul principal, de 7 inci, a primit funcții noi, cum ar fi afișarea informațiilor referitoare la energia acumulată din frînare de sistemul i-ELOOP, la performanțele sistemului i-stop și la monitorizarea economiei de combustibil.

Mazda3 2017 este disponibilă cu mai multe variante de motorizare: două SKYACTIV-D diesel, de 105 CP și unul biturbo de 150 CP, dar şi trei motoare uşoare SKYACTIV-G, pe benzină, de 100 CP, 120 CP și 165 CP. Toate motoarele respectă normele Euro 6 și pot fi cuplate fie la o transmisie manuală SKYACTIV-MT fie la una automată SKYACTIV Drive, fiecare cu 6 viteze.

Motoarele SKYACTIV-D, beneficiază de trei noi tehnologii: High-Precision DE Boost Control, pentru un control și mai precis al propulsiei, ceea ce va îmbunătăți și răspunsul oferit de accelerație, Natural Sound Smoother, o inovație ce reduce detonațiile specifice motoarelor diesel și Natural Sound Frequency Control, complementară celei de-a doua, care atenuează trei benzi de frecvență unde apar zgomote în cazul motoarelor diesel.

Versiunea Mazda3 2017 propune și un pachet bogat de echipări de siguranță din gama de tehnologii i-ACTIVSENSE. Modelul integrează o cameră specială pentru partea din față, care îmbunătățește caracteristicile sistemelor Advanced SCBS și SBS care acționează automat pentru încetinirea sau oprirea mașinii în cazul în care șoferul nu reacționează cînd apar obstacole în fața autoturismului. În plus, camera ajută sistemul Traffic Sign Recognition, care permite citirea informațiilor de pe unele semne rutiere și sistemul de faruri LED adaptive ALH.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?