Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ministerul Tineretului și Sportului a lansat programul anual de granturi

17 ian. 2017,, 09:17   Societate
3032 2

Ministerul Tineretului şi Sportului a lansat Programul anual de Granturi mici dedicat susţinerii şi dezvoltării sectorului neguvernamental de tineret din Republica Moldova.

Potrivit agenţiei INFOTAG, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Victor Zubcu a spus că valoarea granturilor oferite pentru proiectele care se vor realiza la nivel local-regional constituie de la 70 mii până la 200 mii lei, iar pentru proiectele care se vor realiza la nivel naţional-internaţional - de la 100 mii lei până la 350 mii lei.

El a menţionat că în anul curent Programul de granturi are un buget de 4 mil. lei, fiind cu 500 mii lei mai mult decât anul trecut. Proiectele trebuie să fie prevăzute pentru o perioadă de până la zece luni şi să se încheie în luna decembrie.

"La concurs pot participa organizaţiile de tineret din Republica Moldova care desfăşoară proiecte şi iniţiative de tineret cu impact în politica de tineret la nivel naţional şi regional. Acţiunile care pot fi susţinute în cadrul Programului de Granturi includ următoarele: campanii, cursuri, concursuri, târguri, simpozioane, festivaluri, forumuri, seminarii, traininguri, instruiri, mese rotunde, expoziţii, dezbateri, consultări, congrese, conferinţe, schimburi de experienţă bilateral şi multilaterale, participări la evenimente internaţionale, întâlniri oficiale. Cererile pot fi depuse până la 13 februarie", a spus Zubcu.

El a menţionat că în anul curent ministerul va intensifica controlul asupra executării proiectelor câştigătoare.

"În grupurile de lucru ale organizaţiilor nonguvernamentale vor fi incluşi 2-3 controlori din partea ministerului. Acest lucru va permite să fie evitat caracterul formal al îndeplinirii condiţiilor pentru granturi", susţine el.

Potrivit datelor statistice, rata şomajului în Moldova în rândul tinerilor cu vârsta de până la 24 de ani este de 2,6 ori mai mare decât indicele pe ţară (12,8% şi, respectiv, 4,9%), iar a cincea parte a muncitorilor migranţi se referă tot la această categorie de vârstă.

"Deosebit de problematică este situaţia la periferii, de aceea prioritate vor avea granturile pentru programele regionale. Scopul principal este de a scoate tineretul din grupul de risc pentru şomaj", a spus şeful Direcţiei tineret, Ion Donea.

În anul 2016, de granturile Ministerului Tineretului şi Sportului au beneficiat 22 de organizaţii din domeniul IT, business şi management, cinematografie şi teatru, precum şi organizaţii ce se ocupă de analiza privind îmbunătăţirea condiţiilor socio-economice pentru tineret.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?