X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

O sută de cazuri de rabie, înregistrate în Moldova în 2016

16 ian. 2017,, 17:20   Societate
6174 1

Pe parcursul anului trecut, în Republica Moldova au fost înregistrate circa 100 de cazuri de rabie. Toate acestea au fost depistate în 34 de sate și orașe din republică, informează NOI.md.


Potrivit Centrului Republican de Diagnostică Veterinară, pe lîngă cazurile de rabie la animale, o persoană a decedat după ce a fost mușcat de cîinele său infectat. Este vorba de un bărbat din Căușeni, care nu s-a adresat la timp medicului.

Sursa principala de infecție rabică în Moldova sînt vulpile, susțin specialiștii. Deși numărul vulpilor infectate a scăzut pînă la 12 în 2016 comparativ cu anul 2015, totuși infecția se răspîndește ulterior prin intermediul animalelor domestice, precum cîinii, pisicile și bovinele antrenate în procesul epizootic. Din această cauză, riscul de îmbolnăvire a oamenilor crește considerabil.

Cele mai multe cazuri de rabie animalieră au fost depistate în raionale Slobozia – 11, Edineț - 9, Dondușeni – 7, Criuleni – 6, Briceni și municipiul Bălți – cîte 5, Căușeni – 4, Anenii Noi, Cantemir, Hîncești, Ialoveni, Grigoriopol și municipiul Chișinău – cîte 3.

Rabia la om poate fi prevenită doar prin adresarea rapidă și la timp după asistență medicală, în cazul agresării din partea unui animal. La etapa apariției semnelor clinice, pacientul nu mai poate fi salvat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?