Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

O delegaţie a Transnistriei pleacă la Moscova

14 ian. 2017,, 15:00   Politică
5677 9

O delegaţie guvernamentală a Transnistriei va pleca la Moscova, la sfârşitul lunii ianuarie, pentru a extinde cooperarea cu Federaţia Rusă. O declaraţie în acest sens a făcut noul preşedinte al Guvernului autoproclamatei RMN, Alexandr Martînov, la întrevederea de vineri, la Tiraspol, cu ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit Muhametşin.


Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul executivului, interlocutorii au discutat situaţia social-economică din Transnistria şi oportunităţile de consolidare a relaţiilor bilaterale.

"Printre direcţiile prioritare de dezvoltare a economiei Transnistriei, un accent deosebit a fost pus pe extinderea cooperării cu Federaţia Rusă. Avem rezultate pozitive în cooperarea cu mai multe regiuni din Rusia, în special, cu regiunea Kaluga. Vom lucra în continuare pe această direcţie", a spus premierul.

Potrivit lui, în cadrul vizitei la Moscova, delegaţia va avea mai multe întrevederi cu reprezentanţi ai ministerelor, organizaţiilor obşteşti, ai Curţii de Conturi, ai Agenţiei pentru Iniţiative Strategice.

"Am vrea să folosim experienţa Federaţiei Ruse în elaborarea foilor de parcurs pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri şi pentru susţinerea exportului. Pentru noi este importantă opinia specialiştilor ruşi cum să realizăm în practică acest lucru la noi", a spus Martînov.

Farit Muhametşin şi şeful reprezentanţei în Moldova a Agenţiei federale pentru CSI, compatrioţi şi cooperare umanitară internaţională, Mihail Davîdov, au vizitat Tiraspolul pentru a participa la conferinţa regională a Uniunii Comunităţilor Ruse din Transnistria.

Preşedinta Uniunii, Viorica Kohtareva, a vorbit despre rezultatele activităţii organizaţiei obşteşti în anul 2016 şi despre planurile pentru anul curent. Ea şi-a exprimat speranţa că în 2017 organizaţia va primi din partea colegilor ruşi 50 de calculatoare, vor fi îndeplinite cererile veteranilor de război şi de muncă pentru ajutor material, vor fi procurate atribute bisericeşti pentru biserici, vor continua lucrările de organizare a tratamentului concetăţenilor la Moscova. Totodată, Uniunea planifică să participe la forumuri internaţionale, să organizeze deplasarea pedagogilor transnistreni la cursuri în Rusia.

Mihail Davîdova mulţumit Uniunii pentru activitatea de popularizare a limbii şi culturii ruse, precum şi a învăţământului rus.

"În 2017 planificăm să extindem planul de activitate şi să ne intensificăm activitatea în domeniul învăţământului şi sportului, dar şi spre proiecte sociale. O atenţie aparte va fi acordată lucrului cu tineretul", a spus el.

În cadrul conferinţei, mai mulţi activişti transnistreni au fost menţionaţi cu diplome ale Ambasadei Rusiei pentru păstrarea şi dezvoltarea limbii şi culturii ruse.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?