Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Victimele atacului de la Berlin vor compensații de milioane

14 ian. 2017,, 03:00   Externe
2783 0

Victimele atacului terorist de la Berlin ar urma să se adreseze justiției, cerînd compensații în valoare de milioane de euro, a declarat avocatul berlinez Andreas Schulz, într-un interviu publicat vineri de cotidianul Tagesspiegel și citat de DPA.

Demersul lor survine pe fondul criticilor tot mai numeroase față de autoritățile germane și în condițiile în care ministrul Justiției a recunoscut că s-au făcut greșeli în gestionarea evenimentelor care au dus la atac.

"După tot ce s-a întîmplat și din tot ce am învățat de atunci e imposibil să stăm și să spunem că nu s-au comis erori", a spus ministrul Heiko Maas joi, în cadrul unei dezbateri televizate.

Tunisianul Anis Amri, cel care a intrat cu un camion în mulțimea care vizita un tîrg de Crăciun organizat în capitala germană, ar fi trebuit să fie expulzat și era considerat drept un potențial pericol la adresa siguranței publice. Cu toate acestea, el a rămas în libertate și a putut comite atentatul soldat cu 12 morți și peste 50 de răniți. Dintre persoanele rănite, 11 se află în continuare la terapie intensivă.

În interviul publicat de Tagesspiegel, avocatul Andreas Schulz a spus că mulți dintre cei răniți în atac vor cere compensații în instanță, atît din partea autorităților locale berlineze, cît și din partea Guvernului federal. Plîngerea pe care o vor înainta se va concentra asupra măsurilor de securitate de la tîrgul de Crăciun, potrivit lui Schulz.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?