Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

CUC: Părțile au ajuns la un compromis

13 ian. 2017,, 17:45   Politică
3975 1

Astăzi s-a desfăşurat prima şedinţă a Comisiei Unificate de Control (CUC) din anul curent, anunță delegaţia din Chișinău care face parte din Comisie.

În cadrul acesteia, locotenent-colonelul Veceaslav Polovinkin a fost aprobat în poziţia de observator militar din partea Federaţiei Ruse, relatează NOI.md.

Totodată, urmare a celor convenite la reuniunea copreşedinţilor Federaţiei Ruse, Republicii Moldova şi regiunii transnistrene din 12 ianuarie 2017, CUC a trecut la examinarea subiectului privind asigurarea liberei circulaţii în Zona de Securitate.

În rezultat, s-a reuşit adoptarea unei decizii prin care s-a convenit asupra iniţierii procesului de elaborare a unui mecanism de monitorizare a situaţiei din Zona de Securitate. Totodată, s-a ajuns la un numitor comun şi asupra necesităţii eficientizării activităţii observatorilor militari.

Potrivit CUC, adoptarea deciziei respective constituie un prim pas pozitiv în măsură să contribuie la deblocarea dialogului dintre părți.

Delegaţia Republicii Moldova își exprimă speranţa că activitatea Comisiei va reveni în albia normalităţii pentru exercitarea regulamentară a competenţelor atribuite, realizarea eficientă a sarcinilor stabilite, menţinerea păcii şi stabilităţii în Zona de Securitate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?