Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

La alegerile prezidenţiale Transnistria a economisit 4,1 mil. ruble

13 ian. 2017,, 15:30   Politică
2250 0

Alegerea preşedintelui din primul tur a permis Transnistriei să economisească 43% din mijloacele planificate sau peste 4,1 mil. ruble (7,9 mii).

Potrivit presei locale, despre aceasta a declarat preşedinta Comisiei Electorale Centrale (CEC) din regiune, Elena Gorodeţkaia, care vineri a prezentat raportul de cheltuire a mijloacelor pentru desfăşurarea alegerilor prezidenţiale din 11 decembrie 2016.

Ea a amintit că pentru desfăşurarea alegerilor, din bugetul de stat au fost alocate 9,6 mil. ruble, dintre care au fost cheltuite 5,5 milioane.

În cadrul şedinţei, CEC a mai aprobat planul de activitate pentru anul 2017.

Şefa CEC a menţionat că a început deja campania electorală pentru alegerile suplimentare a deputaţilor Sovietului Suprem, care vor avea loc la 2 aprilie. Acest lucru este determinat de faptul că patru deputaţi au primit funcţii incompatibile cu mandatul de deputat. Astfel, Vadim Krasnoselski a fost ales preşedinte al Transnistriei, Alexandr Martînov a devenit preşedinte al Guvernului, Vladislav Tidva a devenit preşedinte al băncii centrale, iar Efimii Kovali a fost numit ministru al agriculturii şi resurselor naturale.

Potrivit calculelor CEC, pentru alegerile suplimentare în patru circumscripţii vor fi necesare 695,5 mii de ruble. Devizul final de cheltuieli pentru alegerile parlamentare suplimentare urmează a fi aprobat de Sovietul Suprem la 25 ianuarie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?