Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Chișinăul și Kievul au discutat despre reglementarea transnistreană

13 ian. 2017,, 13:15   Politică
5795 9

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan, a avut o întrevedere cu ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Ivan Gnatişin.

Potrivit unui comunicat al Biroului pentru Reintegrare, "interlocutorii au trecut în revistă principalele evoluţii în problematica transnistreană, au abordat subiecte actuale de pe agenda negocierilor, precum şi au făcut un schimb de opinii şi viziuni pe marginea perspectivelor de avansare a procesului".

Gheorghe Bălan a mai avut o şedinţă de lucru cu coordonatorii grupurilor de lucru sectoriale pentru consolidarea măsurilor de încredere din partea Chişinăului. În cadrul reuniunii au fost abordate direcţiile prioritare de activitate pentru anul 2017, precum şi lista subiectelor primordiale ce urmează să figureze pe agenda şedinţelor grupurilor de lucru.

Vicepremierul a subliniat necesitatea unor iniţiative care să manifeste deschiderea autorităţilor moldovene în raport cu locuitorii de pe malul stîng al Nistrului care se confruntă cu un şir de dificultăţi ce necesită suport umanitar: asigurarea accesului la serviciul naţional unic pentru apelurile de urgenţă 112, deplasarea nestingherită a ambulanţelor prin punctele de trecere de pe linia administrativă pentru a oferi servicii de asistenţă medicală primară.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?