X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3989

Jurnalista filmată în timp ce lovea migranți a fost condamnată

13 ian. 2017,, 22:00   Externe
4024 2

Jurnalista din Ungaria filmată în timp ce lovea și punea piedică unor migranți care fugeau de poliție în septembrie 2015 la granița cu Serbia a fost condamnată joi la trei ani de închisoare cu suspendare, informează site-ul Index.hu, preluat de Reuters.


Jurnalista Petra Laszlo a fost concediată în 2015 de la postul de televiziune N1TV unde era angajată după difuzarea unei înregistrări video în care aceasta apare, cu camera pe umăr, punînd piedică unui bărbat care fugea cu un copil în brațe și, într-un incident separat, lovind cu piciorul o fetiță.

Incidentul a avut loc la Roszke, lângă frontiera cu Serbia, în sudul Ungariei, unde sute de migranți au forțat un cordon al poliției.

Index.hu a informat joi seara că o instanță din orașul Szeged, lângă granița cu Serbia, a găsit-o vinovată pe Petra Laszlo de comportament turbulent după ce ea a depus mărturie într-o audiere prin videoconferință. Potrivit sursei citate, Laszlo a spus că a contestat sentința.

Procurorii au declarat anterior că nu există motive pentru ca Laszlo să fie condamnată pentru acțiuni motivate de ură rasială.

Sute de mii de migranți care au fugit de război și de sărăcie din Orientul Mijlociu și Africa au trecut prin Balcani și Ungaria în 2015, în drumul lor spre vestul Europei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?