X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Hollande lansează un avertisment în privința Rusiei

12 ian. 2017,, 17:10   Externe
5238 3

Președintele francez François Hollande a lansat joi un avertisment succesorilor săi la Palatul Elysée în privința Rusiei, susținînd că nu este suficient să se repete mereu că 'trebuie vorbit cu Rusia' pentru rezolvarea crizelor, în special siriană și ucraineană, transmite AFP.

Președintele socialist este cu regularitate criticat de adversarii săi politici pentru poziția sa considerată prea intransigentă față de Rusia, care susține regimul lui Bashar Al-Assad. François Fillon, candidat al dreptei la alegerile prezidențiale din aprilie, vrea astfel o reorientare a relațiilor cu Moscova, dorită de asemenea de partidul de extremă-dreapta Frontul Național.

"Nu este suficient să se repete mereu că 'trebuie vorbit cu Rusia', deoarece noi nu încetăm să o facem. Problemele nu dispar imediat ce vorbim despre ele, ar fi prea simplu. Nu există diplomație verbală. Există o diplomație activă. Restul e o iluzie", a declarat șeful statului francez la o întîlnire cu diplomați.

În opinia lui François Hollande, "dialogul este esențial", însă "trebuie să fie fără concesie în privința intereselor și principiilor noastre".

Rusia este "un partener pentru Franța, datorită prieteniei vechi dintre popoarele noastre și intereselor comune. Au fost numeroase ocazii când m-am întîlnit cu Vladimir Putin și am vorbit despre toate crizele. Nu m-am gîndit niciodată că este posibil ca Rusia să fie ocolită în încercarea de a se găsi o soluție la aceste crize", a mai spus Hollande, oferind ca exemplu acordul privind Iranul sau conflictul din Ucraina.

Exprimându-și regretul că acordurile de la Minsk "întîrzie să fie aplicate", el a reafirmat că sancțiunile împotriva Rusiei "nu vor putea fi ridicate atît timp cît angajamentele nu vor fi respectate".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?