Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Fostul procuror Andrei Pîntea riscă, din nou, să facă pușcărie

12 ian. 2017,, 12:05   Societate
6602 4

Întorsătură neașteptată în cazul fostului prim-adjunct al procurorului general Andrei Pîntea, care este acuzat că a trimis în mod ilegal dosarul lui Gheorghe Caramalac în Federația Rusă.

Procurorii le-au solicitat magistraților Judecătoriei Rîșcani din Capitală reluarea cauzei împotriva fostului prim-adjunct al procurorului general Andrei Pîntea, care este acuzat că a trimis în mod ilegal dosarul lui Gheorghe Caramalac în Federația Rusă.

Demersul acuzării este neașteptat pentru că acum cîteva zile procurorul Vitalie Galeru declara că fostul prim-adjunct al procurorului general Andrei Pîntea și-a recunoscut integral vina în dosarul Caramalac, a manifestat căință sinceră pentru ceea ce a făcut și că acuzarea nu mai cere ani grei de pușcărie pentru acesta, ci doar ca magistrații să-l priveze pe Pîntea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de trei ani.

Galeru a mai precizat că inițial Pîntea era acuzat că în baza Articolului 328, Alineatul 3, al Codului Penal, depășirea atribuțiilor de serviciu.

Ulterior însă acuzarea a fost formulată în baza Articolului 303, Alineatul 3, Cod Penal, privind amestecul la înfăptuirea urmăririi penale, articol care cade sub incidența Legii cu privire la Amnistie. "Am solicitat încetarea procesului în conformitate cu Legea cu privire la Amnistie, dar și să-i fie aplicată pedeapsa suplimentară sub formă de interzicere de a ocupa anumite funcții publice și cu demnitate publică pe o perioadă de trei ani", a subliniat Galeru. Deocamdată nu este clar de ce, în ședința din 11 ianuarie 2017, procurorii au solicitat subit reluarea cauzei împotriva lui Pîntea, deși anterior se părea că au ajuns la o înțelegere cu acesta.

Următoarea ședință a instanței pe acest caz a fost anunțată pentru 16 ianuarie, care se va desfășura cu ușile închise, la solicitarea apărării.

Fostul prim-adjunct al procurorului general Andrei Pîntea a fost reținut în data de 11 octombrie 2016, după care a fost acuzat că și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu în dosarul Caramalac. În prezent, Grigore Caramalac este anunțat în căutare internațională.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?