Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Moştenitorul Samsung, audiat ca suspect în scandalul de corupţie

12 ian. 2017,, 22:00   Externe
2178 0

Moştenitorul şi liderul de facto al grupului Samsung, Jay Y. Lee, a fost audiat joi la Biroul Procurorului Special, în calitate de suspect de dare de mită, într-un scandal de corupţie ce s-ar putea încheia prin demiterea preşedintei Park Geun-hye, relatează Reuters.


Grupul sud-coreean a devenit important în ancheta care o vizează pe Park, suspendată din funcţie în luna decembrie, în urma unui scandal de corupţie.

"Îmi cer scuze din partea poporului sud-coreean pentru că nu arăt o parte mai bună", le-a spus Lee reporterilor, la sosirea la audiere. El a fost întîmpinat de manifestanţi care fluturau pancarte prin care cereau arestarea sa şi îl acuzau că este complicele preşedintelui.

Îmbrăcat într-un costum închis la culoare, cămaşă albă şi cravată roşu închis, Lee s-a înclinat în faţa camerelor, după ce a discutat cu reporterii. El a negat că ar fi dat mită, scrie News.ro.

Procurorii l-au numit miercuri pe Lee drept suspect şi anchetează dacă Samsung a oferit 30 de miliarde de woni (25,28 milioane de dolari) unei companii şi unor fundaţii susţinute de Choi, în schimbul susţinerii Fondului Naţional de Pensii pentru o fuziune din 20015 între Samsung C&T Corp şi Cheil Industries Inc.

Dovedirea unor relaţii ilegale între Park sau prietena ei, Choi, şi Samsung ar fi crucială pentru cazul procurorilor, explică analiştii, precizând că obiectivul lor este să dovedească faptul că Park sau surogaţii săi, precum Choi, au luat mită de la corporaţii în schimbul favorurilor.

Un purtător de cuvînt al procurorilor a declarat miercuri că nu exclude posibilitatea ca anchetatorii să încerce să obţină un mandat de arestare pentru Lee, în vârstă de 48 de ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?