Procedura simplificată de obținere a cetățeniei ruse pentru cetățenii Moldovei

Procedura simplificată de obținere a cetățeniei ruse pentru cetățenii Moldovei

În Duma de Stat a Federației Ruse a fost remis spre examinare un proiect de lege care presupune simplificarea procedurii de obținere a permisului de ședere în Rusia pentru cetățenii străini care posedă limba rusă.

Legea în vigoare permite obținerea cetățeniei rusești de către purtătorii de limba rusă, dar cu condiția că aceștia vor apela la autoritățile statului străin cu cererea privind renunțarea la cetățenia existentă. Această lege s-a dovedit a fi una ineficientă și nefuncțională, deoarece procedura de renunțare la cetățenia Moldovei durează aproximativ un an. Astfel, din cele 20 de mii de persoane care au depus actele doar 20 au obținut cetățenia.

Țările CSI încearcă să stopeze în acest mod exodul în masă al populației țării. Ele fac totul posibilul pentru a complica procedura de renunțare la cetățenie, conștientizînd că exodul populației apte de muncă se va solda cu dispariția națiunii. Această problemă a fost, de asemenea, discutată la reuniunea închisă a țărilor  CSI. Noul proiect de lege propune să se introducă modificări la legislația în vigoare prin intermediul simplificării procedurii de obținere a cetățeniei, menținînd dreptul la cetățenie dublă sau pluralității de cetățenii a purtatorilor de limbă rusă, fără a impune renunțarea la cetățenia țării, al căruia cetățean este solicitantul.

În cazul, în care acest proiect de lege va fi aprobat, acesta va oferi mai multor cetățeni ai statelor CSI posibilitatea de a susține un interviu în cadrul comisiei pentru recunoașterea cetățeanului străin drept purtător de limbă rusă,  nu doar celor care locuiesc pe teritoriul FR sau pe teritoriul Rusiei țariste, dar și celor care au fost născuți pe teritoriul FR.
 

Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu26 comentari

Vitalie 12 ian. 09:40

Как? Уже рабы заканчиваются? Или воевать скоро будет некому?
А может местные бабы уже не хотят рожать солдатиков для "необъятной" даже за мега-материнский капитал? Что случилось?

Konrad 12 ian. 09:44

Все правильно- рыба выбирает там где глубже. а человек где лучше...

Olga 12 ian. 10:28

Давно бы так! Сколько денег народ выкладывает, какие только обходные пути не ищут, чтобы заполучить, наконец, российское гражданство. А какая почва для криминала.
Виталий, вы-то что распереживались? Боитесь, что останетесь без сограждан, все в Россию свалят - "воевать за необъятную"? Правильно боитесь, есть такая опасность. Ничего, зато как просторно вам будет!

dyoma 12 ian. 13:49

очень хорошая закона аднака
всем русиянам домой.
а про то чтобы оставлять второе гражданство это они зря.
Молдове нужно лишать гражданства тех, кто уже подал заявление на отказ от нашего гражданства.
эти люди для Молдовы не представляют никакой ценности, кроме проблем.

Иван 12 ian. 15:58

Еще закона нет, а румыняцкие барыги заистерили. Конечно, кому они тогда будут всучивать свое еуропянское фуфло?

евроскептик 12 ian. 16:39

А сколько молдован уехало в Россию на ПМЖ! Я таких видел там даже в глубинке и не жалеют,однако.

dyoma 12 ian. 17:53

пусть каждый едет куда хочет.
и не нужно этим бравировать.
русинов уезжающих со своей матушки русии миллионы.

Виталий Спартанцев 12 ian. 18:02

Закон хороший. Вон сколько наших молдован имеют румынский паспорт( большинство конечно взяли его по нужде,чтобы свободно ездить в Европу). Пускай те кто имеет желание получить российское гражданство,получат его без заморочек.

IONICA 12 ian. 18:08

Multa minte trebue sa ai pentru asa comentarii. Cei care au scris articolul au interesul lor, vine un concurent puternic in Moldova. Ca client eu pot sa aleg unde sa cumpar produsele in METRO, sau in Grin Hils, sau la piata. Cu cat concurenta e mai mare, cu atat e mai bine pentru client.

jgrf 12 ian. 19:21
Deleted
captcha

Întrebarea zilei Toate

load

PRIVESC EU

privesceu