Ședință operativă la Guvern, în legătură cu ninsorile abundente

Ședință operativă la Guvern, în legătură cu ninsorile abundente

Premierul Pavel Filip a convocat astăzi o ședință operativă cu șefii Serviciului Protecției Civile, Ministerului Transporturilor, Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Serviciului Vamal și Ministerului Sănătății, informează NOI.md.


Filip a cerut autorităților responsabile să intervină prompt acolo unde este necesar și să coopereze cu reprezentanții administrației publice locale. „Condițiile de afară ne fac să fim și mai organizați în aceste zile. Fac un apel încă o dată către autoritățile publice locale: nu este suficient doar să curățim arterele principale, este important ca și în localități să fie curățate drumurile secundare, oamenii să aibă acces la toate serviciile publice. Responsabilitatea este comună”, a menționat Filip.

Șeful Serviciului Situații Excepționale, Mihai Harabagiu, a relatat că în raioanele Cahul și Cantemir circulația pe cîteva tronsoane de drum a fost sistată pentru transportul de mare tonaj. Se circulă cu dificultăți și în localitățile din Găgăuzia. Potrivit lui, deconectări de la energia electrică nu au fost înregistrate.

Peste 200 de unități speciale sînt antrenate la această oră în lucrările de deszăpezire, fiind repartizate 540 de tone de material antiderapant, a relatat ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc. Acesta a precizat că instituția dispune în total de 54 de mii de tone de material antiderapant, ceea ce asigură rezerva pentru o lună.

Totodată, activitatea mai multor puncte de trecere a frontierei de stat a fost sistată sau restricționată. Este vorba de postul vamal ”Palanca”, ”Săiți”, ”Tudora”, ”Ceadîr-Lunga 1”, ”Ceadîr-Lunga 2”, ”Basarabeasca”, ”Mirnoe”, ”Vulcănești” , ”Cișmichioi”, dar și a posturilor vamale de tip debarcader, ”Soroca” și ”Cosăuți”.

Ministerul Sănătății, Ruxanda Glavan, a menționat că în ultimele zile au fost raportate mai multe cazuri de degerături și hipotermii, majoritatea dintre ele fiind legate de consumul excesiv de alcool. „Intervenim cu o solicitare către autoritățile publice locale să fie mai vigilente cu categoriile de persoane despre care cunosc că fac abuz de alcool”. 

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic, ninsorile vor conteni în următoarele zile, iar pentru 13, 14 și 15 ianuarie sînt prognozate maxime de pînă la 0 grade. În intervalul 16-17 ianuarie se așteaptă temperaturi negative, de la -11 pînă la -17 grade Celsius. 
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu2 comentari

Патриот 11 ian. 15:56

Пора от слов переходить к делу "правители" нашей многострадальной Молдовы!!!
Берите срочно лопаты в руки и хотя бы очистите немного территории, вокруг своего "Царства зла - здания правительства" !!!!!
Не забывайте, что расчистку территории перед вашим разбойничьим логовом так же оплачивают истинные налогоплательщики Молдовы, все граждане нашей Молдовы!!! Так покажите хоть, что то своим - хоть часовым трудом с лопатой, хотя все граждане Молдовы и так понимают, что вы не способны на такой, мало мальский подвиг!!!

русский 11 ian. 14:27

а господин император Кишинева присутствовал? или его это не касается?

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load